Toivelaulut iskivät tajuntaan, eikä tunnelatausta puuttunut – katso videokooste sunnuntain tapahtumasta

0
Kaupunginkirkkoon saapui sunnuntaina runsaasti väkeä toivelauluja laulamaan ja kuuntelemaan. Myös monet rippikoululaiset hakivat tilaisuudesta viimeisiä merkintöjä rippikouluvihkoonsa. KALLE RAJALA.

LOIMAA – Koko ajan laulettiin mukana, vaikka ihan jokainen kappale ei tuttu ollutkaan. Vaikea valita yhtä suosikkia ohjelmasta, oikeastaan kaikki laulut olivat puhuttelevia.

Näin eräs herrasmies kuvaili tuntemuksiaan sunnuntaisen Toivotut-tilaisuuden jälkeen. Loimaan kaupunginkirkkoon oli kokoontunut runsaasti väkeä kuuntelemaan Loimaan Lehden ja Loimaan seurakunnan järjestämää tilaisuutta.

Tunnelatausta ei LL:n lukijoiden toiveista koostetusta 16 kappaleen ohjelmistosta puuttunut. Loimaan seurakunnan kanttori Marjukka Lehtolan ennakkotoiveisiin vastattiin, kun noin tunnin mittaisessa tilaisuudessa kuultiin niin pieniä kuin suuriakin tarinoita.

– Kun olin pieni lapsi, äitini lauloi tätä usein kotoisia askareita tehdessään. Näin laulu tuli tutuksi. Myöhemmin, kun äiti eli elämänsä ehtoota, lauloimme kaikkein eniten tätä laulua hänen vuoteensa vieressä. Laulu ilahduttaa murheen keskellä ja palautti mieliin muistot vuosien takaa, Pikkulintu riemuissaan -kappaleen toivonut Eila Tapio kertoi saatetekstissään.

Tapion toiveeseen kiteytyy oikeastaan koko tilaisuuden kaava. Lauluja nuoruudesta ja vanhuudesta. Lauluja surun ja ilon hetkistä. Lauluja elämästä.

Ja elämään laulut jäävät. Toivojan tunnemuiston kuulemisen ja yhdessä laulamisen jälkeen ennalta hieman vieraampaankin kappaleeseen syntyy uusi tarina, jonka voi jakaa taas eteenpäin.

– Kun ensimmäisen kerran tämän laulun kuulin, niin ajattelin, että tämä todella kertoo lapsen olevan aina lahja ja ihme. Tänään tuli sellainen olo, että tämä saattoi vaikuttaa muutamaan muuhunkin. Ehkä he löytävät uutena tämän laulun, jonka olen joskus aikaisemmin itse tajunnut näin, Tarja Mäki-Punto-Ristanen kertoi Luojan kaunein ajatus -toiveestaan.

Toivojien toiveet täyttyivät ja samalla monen muunkin. Loimaalla mökkeilemässä olleet Riitta ja Martti Huhti eivät itse lähettäneet toiveita, mutta ohjelmalehtisen käsiin saatuaan huomasivat musiikkimakujen osuvan aika kivasti yhteen.

– Varsinkin tämä Irwin Goodmanin Maailma on kaunis on sellainen laulu, jota olisimme itsekin toivoneet. Muutenkin kattaus on oikein hieno, Riitta Huhti kertoi.

Samansuuntaisia ajatuksia oli muillakin. Kirsi Ojala ja Sirkku Kankaanpää olivat lähteneet hetkessä eläen mukaan ja toivoneet kuultavaksi sekä virsiä että toivelauluja.

– Molempia on oikein riittävästi. Oikeastaan ainoa moite tapahtumasta voisi olla se, että näitä voisi järjestää hieman useammin, Kankaanpää sanoi viitaten seitsemän vuoden taukoon edellisestä Toivotut-tilaisuudesta.

Kiitosta yleisöltä keräsi myös säestys. Kanttori Martti Pihlajamaa soitti perinteisesti tunnelmaan sopivia kirkkourkuja, kanttori Marjukka Lehtola säesti flyygelillä, kanttori Axel Jormakainen harmonikalla ja kirkkoherra Riku Laukkanen operoi altto- ja sopraanosaksofonin kanssa. Säestäjien lisäksi esilaulajina toimi seurakunnan koottu kuorojoukko.​

Katso videokooste tapahtumasta. (Pahoittelemme videon äänihäiriöitä.)

 

Video: Johanna Käkönen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän