Työt tutuksi monin tavoin

0
Helmi Rämö tutustui työelämään Tiinan kukassa. Hänen mielestään työ oli mukavaa ja rentoa. Kuva: Kaisa Kujanpää

Loimaan Lehti aloittaa uuden juttusarjan, jossa julkaistaan kuvia työelämään tutustumassa olevien ja työharjoittelijoiden arjesta työpaikoilta. Sarja aloitetaan nuorten pohdintojen perusteella – vuosien varrella moni lehdessä tutustumis- tai harjoittelujaksolla ollut nuori on kertonut, että ei oikein tiedä paikallisista työpaikoista eikä siitä, mitä niissä tehdään tai miten kouluopinnot liittyvät työelämään.

Osaavan työvoiman saanti on jo nyt haaste myös Loimaan seudun yrityksille ja kun ennustetaan yhä pahenevaa työvoimapulaa, se ei välttämättä helpotu edes tämän seudun kaltaisilla sujuvan arjen ja suhteellisen kattavien palvelujen alueilla.

Parin vuoden synnyttelyn jälkeen Loimaalle on muodostumassa malli yritysvierailujen järjestämiseen. Invenirissä on esimerkiksi tehty vierailuohjelma, jonka pohjalta muidenkin yritysten on helppo järjestää koululaiskäyntejä (s. 5). Kaupungin ja Novidan yhteistyönä tietoa vierailumahdollisuuksista viedään myös kouluihin ja tavoitteena on tehdä vierailuista säännöllistä koulujen ja yritysten yhteistyötä.

Tarvitsemme monia tapoja ja yhteistyötä näyttääksemme, että tämä seutu on houkutteleva työn ja asumisen paikka myös tulevaisuudessa. KU

Olitko Tetissä tai työharjoittelussa tai oliko yrityksessäsi tettiläinen tai työharjoittelija? Lähetä meille kuva ja pieni teksti tutustumisesta (toimitusÄTloimaanlehti.fi). Huom. muista kysyä lupa kuvattavilta ja yritykseltä kuvien ja tietojen julkaisuun lehden kanavissa ja liitä mukaan myös yhteystietosi. Julkaisemme tet- ja harjoittelukuvia jatkossa läpi vuoden.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän