Uimapaikkojen esteettömyyttä parannetaan

0
Kalikka sijaitsee Pyhäjärven rannalla Yläneellä. Kalikan esteettömyys on tarkoitus selvittää viimeistään ensi vuonna. Kuva: LL arkisto / Lukijan kuva / Pekka Rantanen.

LOIMAAN kaupunki teetättää esteettömyysselvitykset uimahalli Vesihoviin ja Melliläjärvelle.

Tiedot ilmenevät kaupungin elinympäristölautakunnan valmistelusta. Lautakunta käsitteli kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoaloitetta (LL 16.6.2022), joka koski esteettömyyden kartoittamista ja esille tulevien puutteiden korjaamista liikuntapaikoilla ja muualla kaupungin infrassa. Aloitteessa nostettiin esiin erityisesti Vesihovin puutteet esteettömyydessä.

Teknisessä toimessa on tiedostettu Vesihovia koskevat puutteet. Konsultin selvityksen valmistuttua kaupunki ryhtyy esitettyihin toimenpiteisiin käytössä olevin resurssein. Todennäköisestä on, ettei kaikkia toimenpiteitä pystytä heti tekemään.

Lautakunnan valmistelun mukaan tavoitteena on, että Vesihovia koskevat parantamistoimenpiteet ovat valmiina EU:n esteettömyysdirektiivin soveltamisen alkaessa ensi vuoden kesäkuussa.

Melliläjärven kohdalla valmistelussa todetaan, että uimaranta on varsin hankalasti saavutettavissa ja veden äärelle on liki mahdotonta päästä esimerkiksi pyörätuolilla.

Kaupunki on tilannut Melliläjärven uimarannalle vastaavan selvityksen konsultilta kuin Vesihoviin. Selvitys valmistuu alkukesään mennessä.

Valmistelun perusteella Melliläjärven uimarannan esteettömyyttä pyritään parantamaan jo tulevaksi kesäksi. Kaikkia toimenpiteitä ei välttämättä pystytä kesäaikaan toteuttamaan rannan vilkkaan käytön takia, mutta niitä on tarkoitus jatkaa syksyllä.

Pyhäjärven rannalla sijaitsevan Kalikan uimapaikan esteettömyyttä ei tällä hetkellä selvitetä.

Valmistelun mukaan Melliläjärven selvityksen valmistuttua esteettömyyskonsultin kanssa on mahdollista keskustella siitä, onko hänellä resurssia tehdä vastaava selvitys myös Kalikasta vielä tänä vuonna. Kalikan esteettömyysselvitys laaditaan viimeistään ensi vuonna.

Aloitteessa kiinnitettiin huomiota myös katujen ja kevyen liikenteen väyliin. Esimerkiksi keskustan alueella on esteettömyyden kannalta hankalia paikkoja, kuten jyrkkiä suojateiden liuskoja.

Kaupungin tekninen palvelukeskus on tilannut konsultilta keskustan esteettömyyskartoituksen (LL 24.2.), johon liittyy esteettömyyskävelykierros. Kierros on tarkoitus järjestää toukokuun lopulla.

Loimaan muissa taajamissa vastaavia esteettömyyskartoituksia ja -kävelyjä suunnitellaan järjestettäviksi tulevina vuosina.

Elinympäristölautakunta totesi aloitteen osaltaan loppuun käsitellyksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän