Vakava asia

0
LL Arkisto/TS

Hirvikosken koulua kohtaan tehtiin maanantaina koulu-uhkaus. Yksityiskohtia uhkauksesta ei ole tuotu julkisuuteen, mutta oli uhkaus minkäsisältöinen ja -sävyinen tahansa, sellaisia ei saisi tehdä.

Erityisesti viime viikon Vantaan kouluampumistapauksen varjossa kaikenlaisiin koulu-uhkauksiin suhtaudutaan vakavasti – ja niin pitääkin. Kaikkeen väkivaltaan ja sen uhkaan ymmärrettävästi suhtaudutaan vakavasti, sillä päästämme rakkaamme joka aamu maailmalle kouluun, töihin, muihin askareihinsa. Meidän pitää voida luottaa kanssaihmisiimme, jotta uskallamme näin tehdä.

Erikseen pitää kiittää rehtori Jari Schwartzia, joka kertoi tilanteesta asiallisesti niin kuin pitääkin. On tärkeää, että tällaisista huolestuttavista tapauksista leviää täsmällistä tietoa eikä vello huhuja. Sekin oli tärkeää, että kouluun liittyneiden kahden muun tapauksen taustat kerrottiin jutussa, jotta niitä ei niputettaisi puheissa vastoin faktoja toisiinsa.

Uhkauksen tekijä on koululainen, lapsi vielä ja tapauksella ei ole syytä mässäillä. Tekijäkin varmasti pian ymmärtää aiheuttamansa huolen – tunnemme sitä häntä sekä uhkauksessa mainittua kouluyhteisöä kohtaan.

Huolen olisi syytä herättää meidät kaikki toimimaan viimeistään nyt.

Valitettavasti usein käy niin, että huoli muistetaan taas vasta sitten, kun on taas jo liian myöhäistä tehdä mitään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän