Virttaankankaalle on perustettu yksityinen luonnonsuojelualue

0
Kankaanjärvi sisältyy luonnonsuojelualueeseen. Kuva: TSV.

LOIMAA Varsinais-Suomen Ely-keskus on Turun Seudun Vesi oy:n (TSV) aloitteesta perustanut Virttaankankaalla sijaitsevalle Järvenkangas -kiinteistölle yksityisen luonnonsuojelualueen, joka kattaa noin 40 hehtaaria. Suojeltu alue kuluu Natura 2000 -verkostoon.

Asiasta tiedottaa TSV.

Tiedotteen mukaan kyseisellä pohjavesialueella sijaitseva yksityinen suojelualue on kolmas laatuaan samalla harjujaksolla. Uudella luonnonsuojelualueen perustamisella ei ole vaikutusta alueen olemassa oleviin retkeilyreitteihin.

Uusi luonnonsuojelualue on yhdistelmä pienestä Kankaanjärvestä ja sitä ympäröivästä jyrkästä, eroosioherkästä puustosta hiekkarinteessä sekä laajasta luonnon monimuotoisuudelle merkittävästä harjumännikköalueesta, josta osa on boreaalista luonnonmetsää.

– Uuden luonnonsuojelualueen perustaminen on merkittävä askel yrityksemme kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisessa ja hanke on yksi yhtiön 50-vuotisjuhlatoimista, TSV:n hallituksen puheenjohtaja Jonas Heikkilä korostaa yhtiön tiedotteessa.

Luonnonsuojelupäätöksellä toteutetaan valtakunnallista suojeluohjelmaa ja Natura 2000 -verkoston sekä valtakunnallisen Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma Metson suojelutavoitteita. Sillä turvataan alueella sijaitsevan harjumetsän, boreaalisen luonnonmetsän, karun kirkasvetisen järven ja puustoisen suon sekä luonnon monimuotoisuudelle merkittävän kangasmetsän suotuisan suojelutason täyttäminen.

TSV on Suomen toiseksi suurin vedentuottaja, joka toimittaa juomavettä Turun alueen 300 000 asukkaan tarpeisiin. Yhtiöllä on tekopohjavesilaitos Virttaankankaalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän