Alastarolle voi tulla sittenkin sotepiste

0
Alastaron terveysasema sisältyi lakkautettavien listalle Varhan viranhaltijoiden palveluverkkoluonnoksissa. LL ARKISTO / OONA TEPPONEN

LOIMAA/ALASTARO Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuustoryhmät kokoontuivat viime sunnuntaina neuvotteluun, jossa yhtenä aiheena oli palveluverkko ja sotepisteet.

Loimaalta neuvotteluihin osallistunut keskustan aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä kertoo, että valtuustoryhmien välisissä keskusteluissa esillä on ollut muiden muassa Loimaan pohjoisosien eli Alastaron sotepiste.

Hänen mukaansa Alastaron sotepisteen lisääminen Varhan palveluverkkoon on heidän ja alueen aluevaltuutettujen tavoite ja uskoo, että se saa laajaa tukea muilta ryhmiltä, koska kyse on laajasta alueesta.

Varhan viranhaltijoiden aikaisemmassa palveluverkkoa koskevassa uudistamisluonnoksessa Alastaron terveysasema sisältyi 12 lakkautettavan listalle (LL 14.5). Kyseisen luonnoksen mukaan sotepisteitä jäisi Varhan alueelle 20, joista yksi sijaitsisi Oripäässä.

Aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja (kok.) vahvistaa osaltaan tiedon sunnuntain neuvotteluista, mutta hän ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen, saavutettiinko neuvotteluissa yhteisymmärrystä sotepisteiden lisäämisestä Varhan palveluverkkoon.

Vauranoja muistuttaa, että Varhan varsinaisten toimielinten esitykset toimipisteiden sijainnista ovat koskeneet tähän mennessä sotekeskuksia ja -asemia, ei sotepisteitä.

Sotetoimipisteitä on kolmenlaisia, joista palveluvalikoimiltaan järein on sotekeskus (LL 16.3.). Muut portaat ovat soteasema ja sotepiste, joka on palveluvalikoimaltaan suppein.

Vauranoja muistuttaa, että päätöksenteossa edetään vaihe kerrallaan. Hän sanoo aluehallituksen ottavan kantaa ensi tiistaina Varhan toimipisteverkkoon sotekeskusten ja -asemien osalta. Sen jälkeen aluehallituksen esitys etenee aluevaltuustolle, joka kokoontuu 12. kesäkuuta.

Ensi tiistaina kokoontuvalle aluehallitukselle esitetään muun muassa, että maakunnassa olisi jatkossa kahdeksan sotekeskusta, joista yksi sijaitsisi Loimaalla.

Näiden askelten jälkeen Vauranoja sanoo, että vuorossa ovat sotepisteet. Hän arvioi, että aluehallitus käsittelee niitä ennen juhannusta, 18. päivän kokouksessaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän