Alastaron terveysasema lakkautettavien listalla – Ilolakodin tilalle tulossa uudiskohde

0
Alastaron terveysasema. Kuva: LL arkisto.

LOIMAAN SEUTU Varsinais-Suomesta lakkautetaan 12 terveysasemaa, joiden joukossa on Alastaron terveysasema. Sen on määrä sulkeutua vuosien 2024–2025 aikana. Saman verran lakkautetaan ikääntyneiden asumispalveluiden toimipisteitä vuosina 2024–2025. Mukana on Alastaron 27-paikkainen Ilolakoti, joka tullaan kuitenkin korvaamaan uudiskohteella.

Seikat tulivat ilmi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tiedotustilaisuudessa perjantaina, missä järjestämisjohtaja Antti Parpo esitteli palveluverkon uudistamissuunnitelmaa vuoteen 2026 saakka. Hän korosti, että kyse on vasta viranhaltijoiden laatimasta luonnoksesta, ei lopullisesta päätöksestä.

Esityksen mukaan vuoteen 2026 mennessä Varsinais-Suomessa olisi niin sanottuja sote-keskuksia seitsemän, joista yksi sijaitsisi Loimaalla. Sote-keskuksen palveluihin kuuluisi lasten, nuorten ja perheiden palvelut, suun terveydenhuolto, mielenterveys-, päihde- ja työikäisten sosiaalipalvelut, vammaispalvelut, perustason vuodeosastopalvelut sekä ikääntyneiden palvelut.

Suppean palvelun sote-pisteitä tulisi jäämään Varhan alueelle 20, joista yksi sijaitsisi Oripäässä. Sote-pisteessä Oripäässä tarjottaisiin lasten, nuorten ja perheiden palvelut sekä ikääntyneiden palvelut. Suun terveydenhuolto sekä mielenterveys-, päihde- ja työikäisten sosiaalipalvelut poistuvat Oripään sote-pisteestä vuoden 2026 loppuun mennessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän