Frisbeegolfkiekko sopii kaikkien käteen

0
Vanessa Tapani ja Hilla Honkaniemi saivat oppia Frisbeekoutsin Aapo Karhilta.

LOIMAA Saikunkallion läheisyydessä liiteli kiekkoja, kun Keskuskoulun frisbeegolfradalla pääsi tutustumaan lajiin ammattilaisen opastuksella.

Jasmin Peri, 10, kertoi aiemmin käyneensä kisoissakin, mutta nyt hän on heitellyt kiekkoa lähinnä huvikseen. Frisbeegolf on hänen mielestään kivaa ulkoilun ja liikkumisen takia, mutta hän muistutti, että tuuli ja esteet tuovat siihen haastetta.

– Laji vaatii myös malttia ja heittokättä.

Vanessa Tapanille, 7, kokeilu oli ensimmäinen, eikä Hilla Honkaniemelläkään, 7, ollut paljoa kokemusta. Tytöt lähtivät liikkeelle perusteista.

– Kiekkoa pidetään yhdellä kädellä, he tiesivät.

Äidit Jenni Tapani ja Tuuli Honkaniemi kokivat ohjauksen tervetulleeksi, sillä laji on heille melkoisen vieras, vaikka he miettivät sen olevan hyvä koko perheen harrastukseksi. Honkaniemi muisteli, että he olivat joskus käyneet Melliläjärvellä kokeilemassa.

– Ja silloin kiekot jäivät jäälle, hän hymyili.

Tapani kiitteli myös tapahtuman maksuttomuutta ja lisäsi makkara- ja mehutarjoilun olleen mukava bonus. Hän suunnitteli, että voisi itsekin kokeilla frisbeegolfia ja ehkä lähteä kaveriporukalla heittelemään.

FRISBEEKOUTSIN valmentaja Aapo Karhi kertoi, että lajissa pääsee alkuun edullisesti ja vähin varustuksin: aloittelijasetti tai midrange eli midari ovat sopivia ensimmäisiin harjoituksiin.

– Midari on helpommin kontrolloitavissa, se ei ole niin nopea ja lentää suorempaan ja tarkemmin. Siitä oppii pikkuhiljaa ymmärtämään, miten kiekko käyttäytyy.

Aloittelijalle Keskuskoulun 6-väyläinen frisbeegolfrata on Karhin mielestä oikein passeli, sillä maaston korkeuserot ovat vähäiset, esteitä ei juuri ole ja väylät ovat lyhyet.

– Jos haluaa kehittyä, kannattaa etsiä itseään kokeneempia pelaajia vaikka viikkokisoista, siinä oppii parhaiten. Youtubestakin saa vinkkejä, ja myös valmennusta on tarjolla.

JÄRJESTELYISSÄ mukana ollut puheenjohtaja Kimmo Lehtonen loimaalaisesta frisbeegolfseura Muki ry:stä pohti, että kun uusi 18-väyläinen kenttä valmistuu toivottavasti juhannukseen mennessä Niittukulman alueelle, on Loimaalla oikein monipuoliset mahdollisuudet harjoitteluun.

– Sitten on lapsilla lähellä harrastuspaikka treenata vähän vaikeampaakin rataa. Uskon, että myös seuran jäsenmäärä nousee, kun voimme järjestää viikkokilpailuja.

Lehtonen on itse SM-tason pelaaja, joka edelleen innostuu onnistuneista heitoista ja luonnossa olemisesta.

– Harrastus vie ulos, muuten ei tulisi niin paljoa ulkoiltua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän