Haaran aurinkovoimala on askeleen lähempänä

0
Loimaa on otollista maaperää aurinkopuistoille. LL ARKISTO/PASI SALO

Turun hallinto-oikeus antoi tällä viikolla päätöksensä valitukseen, joka koskee Haaralle suunniteltua aurinkovoimalaa. Oikeuden ratkaisulla voi olla valtakunnallistakin mielenkiintoa vastaavien hankkeiden kohdalla.
Ensinnäkin, hallinto-oikeus jätti valituksen tutkimatta muiden kuin suunnitellun aurinkovoimalan rajanaapureiden osalta. Periaatteellisella tasolla tämä vahvistanee sen koulukunnan tulkintaa, jonka mukaan maisemaa ei voi omistaa.
Toiseksi, oikeus katsoo hankkeen täyttävän rakennusluvan myöntämisen erityiset edellytykset suunnittelutarvealueella. Siitä voidaan päätellä, että suunnittelutarveratkaisu on riittävä eikä esimerkiksi kaavoittamista tai ympäristövaikutusten arviointia tarvita – ainakaan tässä hankkeessa.
Aurinkopaneeleita ei Kyyköntielle lähdetä pystyttämään vielä tällä päätöksellä. Huomioitavaa on, että hallinto-oikeuden suunnittelutarveratkaisua koskevaan päätökseen voi hakea muutosta, jos korkein hallinto-oikeus myöntää siihen luvan. Kyse voi olla periaatteellisestikin sen verran isosta asiasta, että valituslupa heltiää.
Lisäksi prosessi jatkuu toisaalla, kun ensi viikolla kokoontuva Loimaan kaupungin lupajaosto antaa lausuntonsa hallinto-oikeudelle toiseen valitukseen, joka puolestaan koskee samaisen Haaran aurinkovoimalan rakennuslupaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän