Iäkkäiden palvelutalon rakentaminen alkoi raivaustöillä

0
Paikallinen yrittäjä Antero Miikkulainen aloitti tontilla puuston raivauksen tiistaina. Puut haketetaan paikan päällä. Taustalla on liikerakennus, jossa toimii muun muassa Motonet. LOIMAAN LEHTI/LARI KIVIRANTA.

Loimaan keskustassa, sairaalan lähellä on alkanut uuden 70-paikkaisen ikäihmisten palvelutalon rakentaminen. Palvelutalon on tarkoitus valmistua elokuussa 2025.
Kolmikerroksiseen palvelutaloon tulee asukaspaikkoja yhteensä 70, joista 49 huonetta on tarkoitettu ympärivuorokautiseen palveluasumiseen ja 21 yhteisölliseen asumiseen. Kaikkiin huoneisiin tulee asukkaalle oma keittiö. Asuinhuoneiden lisäksi hoivakodista löytyy yhteiset ruoka- ja oleskelutilat, kuntoilutila, saunaosastot, pyykkitila sekä henkilökunnan tiloja.
Suomen Hoiva ja Asunto oy:n omistukseen tulevan palvelutalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti oy. Palveluntuottajaksi ja vuokralaiseksi tulee Varsinais-Suomen hyvinvointialue.

Havainnekuva Loimaan palvelutalosta. Se on kooltaan 4800 neliötä. RAKENNUSLIIKE LAPTI OY.

Rakennusliikkeen tiedotteessa kerrotaan, että palvelutalosta tulee energiatehokas, ja rakennuksessa hyödynnetään uusiutuvia energianlähteitä, kuten maalämpöä ja katolle asennettavia aurinkopaneeleja. Lisäksi palvelutalossa on panostettu piha-alueeseen, josta löytyy oleskelualueita, muistopuutarha, pergola, marjapensaita, viherkasveja ja istutusallas asukkaiden omille istutuksille.
– Olemme Suomen kokenein hoivatilarakentaja ja toteuttaneet noin sata vastaavanlaista hoivakohdetta ympäri maan. Tilaaja ja palveluntuottaja saavat laadukkaat, kestävät ja kustannustehokkaat tilat tärkeän alueellisen palvelun tuottamiseen. Tulevia asukkaita odottaa viihtyisä, terveellinen ja turvallinen ympäristö, Laptin palvelutilojen liiketoimintajohtaja Raimo Pesola sanoo tiedotteessa.

Keskuskoulu sijaitsee työmaan vieressä. Rehtori Jussi Tuimala kertoo esittäneensä työmaata koskevassa palaverissa yhtenä vaihtoehtona, että työmaan liikenne kulkisi myös Hossinkadun kautta. Näin voitaisiin vähentää työmaaliikennettä aivan koulun vieressä sijaitsevalla Vapaudenkadulla.
– Tosiasia on, että olen huolissani lasten liikenneturvallisuudesta, hän sanoo ja kertoo tiedottaneensa työmaasta myös oppilaiden vanhempia.
Laptin vastaava työnjohtaja Arto Vainio kertoo yhtiön kuulleen Keskuskoulun toiveet ja muokanneen työmaaliikennesuunnitelmia yhteistyössä Loimaan kaupungin kanssa.
– Nyt työmaaliikenne kulkee koululta tulleen ehdotuksen mukaisesti myös Hossinkadun kautta, mikä vähentää liikennettä Vapaudenkadulla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän