Jälkiviisauden sijaan ennakkoälyä

0
Kuva: LL arkisto / Sari Holappa.

Mikä on Loimaalla torin, sen puiston ja keskusta-alueen tarkoitus? Sitä pääsevät kaupunkilaiset jälleen kerran miettimään, kun aiemmin jo tehtyjä suunnitelmia päivitetään asukkaiden kommenttien johdolla (s. 5). Jälkiviisauden sijaan nyt tarvittaisiin ennakkoälyä.

Erityisen paljon kaikkien kannattaa miettiä sitä, miten alueesta saisi sellaisen, joka vetäisi ihmisiä muutenkin kuin vaikkapa maailmantähtien esiintymisten avulla ja toisi ihmisiä yhteen muulloinkin kuin kaunilla kesäsäällä. Miten alue rakennettaisiin menestystarinaksi – alueeksi, joka ei haikailisi mennyttä vaan tuntuisi omalta kaikista asukkaista?

Veroeuroja heitetään hukkaan, jos alueen käyttö jää vähäiseksi.

P.S. Lauantain pääkirjoituksessa (4.5.) toivoimme, että tapahtumien järjestäjät jaksaisivat tuottaa tapahtumia ja niissä jaksettaisiin käydä. Jotain muutakin lienee hyvä toivoa. Liedon seurakunta kertoo tuhansien motoristien ajokauden aloittaneen Motoristikirkko-tapahtuman järjestelyihin kuluneen yli 200 työtuntia ( Turun Sanomat 5.5.). Osa tätä perinteistä tapahtumaa on ollut Turusta lähtenyt motoristien letka, ja työtunneista peräti 96 kului pelkästään tämän paraatin lupaprosessiin. Seurakunnasta todetaan, että lupaprosessi on monimutkaistunut ja tiukentunut turvallisuusnäkökulmasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän