Kaikki mukaan

0
LL / ARKISTOKUVA

Ei ole kiinteistönomistajalla monestikaan halpaa. Muiden kulujen lisäksi kiinteistöverolasku kolahtaa laatikkoon vuosittain yhtä varmasti kuin aurinko nousee idästä. Yhtä varmaa on myös se, että joka vuosi viivan alla on hiukan isompi lukema. Kiinteistövero perustuu maan ja rakennusten arvoon ja sen maksaa kiinteistönomistaja. Maksun saa kunta. Siksi se onkin kunnille yksi varmimmista ja rahakkaimmista tulonlähteistä.

Verotus ei ole kuitenkaan ollut Loimaalla yhdenmukaista rakennusten osalta, sillä tähän saakka kiinteistönomistaja on itse ilmoittanut verotuksen piiriin kuuluvista rakennuksista. Kun toinen kiinteistönomistaja on ilmoittanut tunnollisesti kaikki mahdolliset rakennelmansa, naapuri on saattanut ilmoittaa vain osan niistä. Se on ollut mahdollista, sillä rakennus- ja huoneistorekisterin tiedot ovat olleet peräisin 1980-luvulta, eikä tarkastuksia ole tehty. Arviolta jopa joka toinen rakennus puuttuu rekisteristä.

Kukapa meistä haluaisi maksaa lisää veroja, sillä vanhoissakin on usein ihan riittävästi. Loimaalla aloitettava rakennusrekisterin päivittämistyö on kuitenkin perusteltua ja varsinkin oikeudenmukaista. Tuohan se myös mukavan lisäpotin kaupungin kassaan. Konsultin arvion mukaan voidaan puhua jopa 800 000 euron lisäkertymästä. Kyllä sille varmasti löytyy käyttöä tulevaisuudessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän