Kirkonkylän koulun kuudesluokkalaiset menestyivät Hese-kisoissa

0
Kirkonkylän koulun voitokas joukkue nappasi paikan Hese-kisojen finaalista – vieläpä kilpailun 20-vuotisjuhlavuonna. Kuudesluokkalaisten kesken vallitsee opettaja Tommi Ala-Klemen mukaan hyvä yhteishenki.

LOIMAA/ALASTARO – Meidän luokka on paras, Hilja Tytykoski toteaa lyhyen ytimekkäästi.

Väite pitää ainakin osin paikkansa, sillä Kirkonkylän koulun kuudes luokka voitti Hese-kisojen piirikilpailun Turun Kupittaalla 25.4. Luokanopettaja Tommi Ala-Kleme oli voitosta yllättynyt, vaikka tiesi luokan olevan liikunnallinen.

– Kilpailussa on joukkueissa kuusi tyttöä ja kuusi poikaa sekä varajäsenet eli yhteensä neljätoista. Luokkakoot ovat nykyään niin pieniä, ettei joukkueita välttämättä saa kasaan. Nyt löytyi kuitenkin helposti innokkaat osallistujat, ja koko muu luokka oli mukana kannustamassa, Ala-Kleme kertoo.

Yllättyneitä olivat myös kuudesluokkalaiset. Joukkueessa kilpailivat Frans Mäkimattila, Niilo Salmela, Eeme Varjamo, Elia Pesso, Konsta Haikonen, Niilo Aho, Aarre Mäkelä, Hilja Tytykoski, Linda Miller, Erin Niiranen, Aino Nyholm, Ella Puisto, Linnea Toivonen ja Sarah-Maria Kukka.

– Kivalta, hyvältä, todella mahtavalta! Ja ensin ihan mahdottomalta, luokka kommentoi voiton jälkeisiä fiiliksiä.

Hese-kisoissa kisataan neljässä lajissa, ja jokaisen joukkueen jäsenen tulos lasketaan. Sukkulaviestissä, keihäänheitossa ja kierrosviestissä alastarolaiset sijoittuivat ensimmäiseksi ja pituushypyssä kolmanneksi.

Tuloksilla lohkesi ensimmäisen sijan lisäksi finaalipaikka Tampereella. Ratinan Stadionilla 21. päivä kilpailtava finaali jännittää vasta osaa joukosta.

– Se jännitys taitaa kiristyä viimeistään, kun päästään Ratinaan, Ala-Kleme arvelee.

Joukkueiden lisäksi Hese-kisoissa palkittiin myös yksilösuorituksia. Kirkonkylän koulun joukkueen Frans Mäkimattila heitti Turussa keihästä kultamitalin arvoisesti.

– Helppo peli oli, hän kommentoi.

Mitenkään erityisesti Ala-Klemen luokka ei ole kisoja varten harjoitellut. Kouluarkeen kuitenkin kuuluvat jokapäiväiset liikuntatuokiot.

– On tehty lihaskuntoa ja käyty pururadalla lenkkeilemässä. Se ehkä olikin joukkueemme vahvuus, kun kaikki ovat tasaisen hyviä, Ala-Kleme arvelee.

Aino Nyholmin, Ella Puiston ja Linda Millerin lempilaji kisoissa on juoksu.

– Pituushyppyä voisi ehkä vähän vielä harjoitella, ja keihäänheittoa, kolmikko pohtii.

Tampereen finaaliin joukkue aikoo lähteä hyväksi todetuilla tavoitteilla.

– Mennään sillä mitä on, tehdään parhaamme ja pidetään hauskaa, Eeme Varjamo tiivistää.

Oona Tepponen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän