Kuinka me kuulemme?

0
LL Arkisto, 2014

Iso peukku Loimaan Keskipitäjän Maatalousnaisille, jotka kertovat tämän lehden numeron Seuratoimintapalstalla (LL 18.5.) vierailevansa Kuukantalolla Nuorten taiteilijoiden näyttelyssä ( LL 16.5.).

On arvokasta osoittaa tukea nuorille vaikka ihan vierailemalla näyttelyssä – ja samalla osoittaa, että heidät nähdään ja kuullaan ihmisinä, eikä vain tulevina eläkkeiden ja verojen maksajina. Että he ovat arvokkaita ihan vain itsenään.

Loimaan Taideseuran jo vuosia jatkunut perinne tarjota nuorille tekijöille mahdollisuus tuoda osaamistaan esille on hatunnoston arvoinen asia. Yhtä lailla hattua pitää nostaa esimerkiksi Loimaan seudun musiikki- ja tanssiopistolle, jonka konsertit ja näytökset ovat myös monen lapsen ja nuoren oppimien taitojen juhlaa.

On selvää, miten tärkeää lapsille ja nuorille on, että heidän esityksiään tullaan seuraamaan. Ihan varma ei voi olla siitä, iloitsevatko uusista taidoista enemmän lapset vai heidän läheisensä. Ehkä sittenkin läheiset, jotka iloitsevat uusien taitojen lisäksi myös lapsista välittyvästä osaamisen ja tekemisen onnesta.

Opiston viimeinen kevään konsertti on muuten maanantaina illalla Heimolinnassa ja nuorten työt ovat näytillä 26. toukokuuta asti Kuukantalolla.

P.S. Toivottavasti me aikuiset osaamme välttää pudottamasta lapsia jo pienestä pitäen täydellisyyden ansaan. Väärän nuotin tai tanssiliikkeenkin jälkeen tehtävämme on kannustaa soittamaan seuraava sävel ja ottamaan seuraava askel.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän