Kuntabarometri: Loimaalla suunta parempaan

0
Yrittäjäjärjestöjen puheenjohtajat Leena-Maija Pärssinen, Juuso Hulmi ja Turkka Leminen (toinen oik.) sekä Loimaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teija Ek-Marjamäki ja kaupunginjohtaja Jari Rantala virallistivat kaupungin ja yrittäjien suhteen allekirjoittamalla elinvoimalupauksen. LL Arkisto/Kati Uusitalo

Loimaa löytyy keskisuurten kuntien koko maan kokonaisrankingissa sijalta 17 keskiarvolla 3,48. Saman sarjan 74 kunnan keskiarvo oli 3,21 ja sarjan ykkösellä Liedolla se oli 4,03.
Täyden vitosen yrittäjäystävällisyydessä kotikunnalleen antoi 15 prosenttia loimaalaisvastaajista.
Loimaalla vastaajia oli 43, joista palveluita edusti hieman yli puolet, kauppaa kolme vastaajaa, rakentamista kahdeksan ja teollisuutta viisi. Yli puolet vastaajista oli yksinyrittäjiä ja eniten vastaajissa oli heitä (58 prosenttia), joilla liikevaihto oli alle 200 000 euroa.
Loimaa pärjää yrittäjäystävällisimpien kuntien listauksessa maakunnan kuntien keskiarvoa paremmin – asiaa kuvaa se, että huonoimmankin osa-alueen arvosanat asettuvat maakunnan keskiarvon kanssa tasan samaan lukemaan.
Merkittävää on sekin, että suurimmassa osassa barometrissa mitattuja asioita loimaalaiset yrittäjät näkevät tapahtuneen myös joko merkittävästi tai jonkin verran kehitystä parempaan.
Korkeimmat arvosanat (4,00) Loimaa sai barometriin vastanneilta yrityksiltä siitä, että kaupunki tiedottaa yrityksiä ja kutsuu heitä vuoropuheluun tulevista hankinnoista – peräti 40 prosenttia vastanneista arvioi sen parantuneen merkittävästi.
Lähes yhtä korkean arvosanan (3,95) yrittäjät antoivat siitä, miten tärkeänä elinkeinopolitiikkaa pidetään Loimaalla. Melkein joka kolmas arvioi, että sitä on viime vuosina alettu pitämään merkittävästi tärkeämpänä kuin aiemmin.
Loimaalaiset vastaajat tiesivät lietolaisten yrittäjien kanssa maakunnan parhaiten, että kunnassa on saatavissa yritysten omistajanvaihdospalveluita. Huonoimmat arvosanat (3,09) Loimaa sai vastanneilta yrittäjiltä yhteydenpidosta, jota toivottiin enemmän.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän