Loimaalaiselle Ihme tyyppi -elokuvalle hopeaa elokuvakilpailussa

0
Loimaalaisnuorten tekemä elokuva Ihme tyyppi sijoittui Kaikki kuvaa -elokuvakilpailussa työpajaelokuvien sarjassa toiseksi. Mukana olivat Serafiia Rautu, Milena Jerzak, Eeme Varjamo ja Tuuli Kantola (alarivi vasemmalta) sekä Hilja Tytykoski, Alva Eklund, Lotta Luoto, Inkeri Laakso, Kiira Kokkonen ja Janette Mäntylä (keskimmäinen rivi) sekä Kuutti Jaakkola (ylärivi). He osallistuivat lauantaina palkitsemistilaisuuteen Helsingin Orion-teatterissa. (Kuva: Sari Holappa)

LOIMAA, HELSINKI Yhdennentoista kerran järjestetyn Kaikki Kuvaa -elokuvakilpailun palkintogaala järjestettiin Helsingin täpötäydessä elokuvateatteri Orionissa lauantaina. Loimaalaisten 12–14-vuotiaiden nuorten tammikuisen leffatyöpajan (LL 20.1.) Ihme tyyppi -lyhytelokuva sijoittui työpajaelokuvien sarjassa toiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Mikko Kodisoja -säätiön rahoittama ja tuotantoyhtiö Amazementin järjestämä Kaikki kuvaa on Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu. Kilpailuun osallistui sata media-aiheista lyhytelokuvaa, ja niiden tekemiseen osallistui lähes 600 lasta eri puolilta Suomea. Työpajaelokuvien sarjan lisäksi kilpailtiin 8–12-, 13–15- sekä 16–23-vuotiaiden sarjoissa.

– Kisan palkintogaalassa oli aivan ihastuttavan yhteisöllinen tunnelma: palkintopuheissa nuoret kehuivat kilpaa toistensa teoksia ja kertoivat, kuinka kokemus elokuvien tekemisestä oli tuonut heitä yhteen. Eräs nuori totesi, ettei olisi voinut kuvitellakaan koskaan näyttelevänsä, mutta elokuvanteon tiimellyksessä hyppäsikin kameran eteen ja tajusi rakastavansa sitä, kilpailun tuottaja Arttu Haglund kertoo tapahtuman tiedotteessa.

Kaikki kuvaa -hankkeen verkkosivuilla katsottavissa oleva Ihme tyyppi kertoo nuoresta, jota koulukiusataan ja uhkaillaan sosiaalisessa mediassa hänen erilaisuutensa vuoksi. Palkitussa joukkueessa leffatyöpajalaisista esiintyivät Eeme Varjamo, Milena Jerzak, Serafiia Rautu, Lotta Luoto, Alva Eklund, Inkeri Laakso, Tuuli Kantola, Aarre Mäkelä, Kiira Kokkonen, Kuutti Jaakkola, Janette Mäntylä ja Hilja Tytykoski.

Työpajaelokuvien sarjassa voitto meni Savukoskelle ja pronssi Pöytyälle.

Loimaalla työpajan järjesti kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä nuorisopalvelujen kanssa. Kulttuurituottaja Manu Mäkisen mukaan kokemukset työpajasta olivat pelkästään positiiviset.

– Erittäin tyytyväinen siihen, että työpajaan lopulta osallistui niin paljon porukkaa. Tämä oli ensimmäinen tällainen Loimaalla ja jatkossakin järjestetään varmasti, jos tilaisuus tulee, Mäkinen riemuitsi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän