Loimaan Palloilijoilla tuloksekas kauden avaus

0
Antti Ropponen debytoi Loimaan Palloilijoiden paidassa tehokkaasti. Viikonlopun otteluissa vaihtotilanteet hoituivat virheittä yhteensä kärkilyönnein 10/10. (Kuva: Loimaan Palloilijat / Hanna Pietilä)

Loimaan Palloilijat – Hyvinkään Tahko 2–1s (3–0, 1–2, 1–0).
Pääkaupunkiseudun Pesäpalloakatemia – Loimaan Palloilijat 0–2 (1–4, 1–2).

Loimaan Palloilijoiden miesten kausi päättyi viime syksynä putoamiseen Ykköspesiksestä Suomensarjaan. Pitkän talvikauden jälkeen joukkue pääsi lopulta viikonloppuna irti.

Perjantaina vastaan asteli Hyvinkään Tahko. Upeat yli 400 katsojaa saivat todistaa poikkeuksellisen kovassa vastatuulessa vähäjuoksuista pesäpalloa. Avausjaksolla tahtipuikkoa heilutti Loimaalle palannut Tommi Malinen. ”Ukkosenjumalan” maila puhui kolmen juoksun arvoisesti ja ulkopelin ollessa timanttista kotijoukkueelle kirjattiin avauspiste 3–0.

Nuori vierasjoukkue tuli toiselle jaksolle ennakkoluulottomasti ja meni heti jakson alussa 0–2 johtoon. Liekö vastatuuli ja kolea keli syy sille, että keskiosumat loistivat poissaolollaan lähes koko jakson ajan. Ulkopeli oli edelleen jämäkkää, mutta ainoastaan Toni Pomell onnistui saattelemaan etenijän kotipesään, joten Tahko nappasi 1–2 juoksuin jaksovoiton.

Supervuorossa Tahkolta kävi lyömässä viisi lyöjää. Palloilijat rakensi tasoittavallaan kärjestä tilanteen, josta Pomellin kumuralla Aleksi Lahti toi voittojuoksun ja toisen sarjapisteen. Kotijoukkueen parhaina palkittiin avausjakson sankari Tommi Malinen sekä ulkopelin peruskivi lukkari Joona Iivonen.

Toisessa pelissä oli paljon hyvää

Kausi jatkui heti sunnuntaina vierasretkellä Espoon Mailapuistoon, jossa vastassa oli Pääkaupunkiseudun Pesäpalloakatemia. Jos ensimmäinen peli oli ollut kokonaisuudessaan suhteellisen ehjä, mutta vielä laaduton, niin samaa ei voi sanoa Espoon pelistä. Toissijaiset virheet, luokaton kaaripeli ja lukuisat etenemisvirheet vesittivät Loimaan Palloilijoiden ajatukset pelin optimaalisesta juoksutuksesta. Avausjaksoa pelattiin kotijoukkueen 1–0 johdossa aina viimeisen tasoittavalle saakka. Loimaalaisten onnistumissarake rupesi kuitenkin vilkkumaan punaisena kreivin aikaan. Ensin Toni Pomell kotiutti jälleen Aleksi Lahden. Hieman jälkeen sankarin viitan puki päälleen niin ikään täksi kaudeksi takaisin vihreään palannut Miro Märsylä, joka löi läpi 1–2 tilanteessa. Pomell ja Joona Iivonen kiersivät kotiin Märsylän itse hipsiessä kunnarilla jaksolukemiksi 1–4.

Toinen jakso oli kuin ensimmäisen kopio. Palloilijoiden peli oli edelleen virheitä täynnä ja jakson alussa kotijoukkue oli hankkiutunut juoksun etumatkalle. Kolmannessa vuorossa kuitenkin Iivonen ja viimeisen alussa illan loimaalaissankari Märsylä onnistuivat lyömään juoksut jotka riittivät 1–2 jaksovoittoon ja kolmen pisteen saaliiseen.

TÄKSI kaudeksi joukkueen pelinjohtajaksi tullut Jesse Jokinen löysi otteluista paljonkin hyvää.

– Ulkopeliin pitää olla tyytyväinen, se mahdollistaa voittamisen. Kotimatsissa sisäpelissä oli hyvä huomata, että puhutut ja harjoitellut asiat toimivat, oikeastaan vain keskiosumat puuttuivat tekemisestä. Mutta sunnuntain matsissa sitten tehtiin paljon virheitä sisällä. Saatiin toki tästä samalla hyvä opetus heti alkukauteen, että yhteenkään otteluun ei ole varaa lähteä takinnapit auki.

Joukkue uudistui kaudeksi todella paljon. Yksi yleisölle tuttu kokenut peluri kuitenkin nähdään LP-nutussa myös tällä kaudella.

– Ulkona on oltu hyviä. Sisäpeli on ollut tukkoista, mutta en näe mitään syytä, miksei siitä lähtisi aukeamaan paremmin kun pelejä tulee lisää ja kelitkin ovat lämpenemässä, kertaili pelitapahtumia Toni Pomell.

Pomelliin ei sarjatason vaihtuminen pykälän alaspäin ole isosti vaikuttanut.

– On ollut ihan mukavaa ja omalta osaltakin kausi lähti ihan mukavasti liikkeelle. Onnistumisia on tullut kivasti, myös mailan varressa, kertoi 77 superpesisottelua Kankaanpään Mailassa urallaan pelannut Pomell.

Hänet palkittiin Espoossa kakkospalkinnolla. Parhaan titteli meni jälleen hyvin esiintyneelle lukkari Joona Iivoselle.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän