LP aloittanut kauden kolmella voitolla

0
KUVA: LL / arkisto

Eurajoen Veikot – Loimaan Palloilijat 0–2 (0–3, 0–2).

Loimaan Palloilijat jatkoi kauttaan lauantaina vierasreissulla Eurajoelle. Vastustaja lukeutui ennakkorankingissa sarjan alakastin joukkueisiin, mutta ottelusta tuli numeroiden valossa tiukka.

Loimaalaiset olivat muokanneet hieman kokoonpanoaan suunnitellusti. Kapteeni Niko Mäen poissa ollessa Antti Ropponen pääsi tekemään ulkopelidebyyttinsä. Myös Tommi Malinen oli edelleen sivussa, joten Joona Iivonen otti jokeripaidan ja pääkotiuttajan roolin kantaakseen ja täksi kaudeksi Loimaalle siirtynyt Arttu Kunnari pääsi debytoimaan lukkarina. Hän onnistuikin kotiutushommissa heti avausvuorossa saatellen kotipesään Akseli Åbergin.

Palloilijoiden sisäpeli toimi myös toisessa vuorossa ja jälleen Kunnari kotiutti Åbergin. Heti perään vielä Toni Pomell kotiutti Ropposen ja taululla seisoi 0–3. Lisäjuoksuja ei nähty, joten se oli myös jakson lopputulos.

Toisen jakson alkuun Åberg kipitti kotiin jo kolmannen kerran, lyöjänä tällä kertaa Pomell. Saviseutulaisten ulkopeli oli kahden avausmatsin tapaan rautaa läpi ottelun, eikä esimerkiksi kahden uuden pelaajan tuominen siihen hetkauttanut sitä lainkaan. Sisäpeli sen sijaan sakkasi edelleen toivottua enemmän ja jaksolla ei enää nähty kuin yksi juoksu. Sen löi illan kolmannellaan jälleen Pomell ja toi tähän otteluun pienemmät hihanumerot saanut Miro Märsylä. Näin LP onnistui nollaamaan kotijoukkue Veikot kotikentällään. Se on suoritus, jota ei ihan joka viikko päästä todistamaan.

– Alkukauden teemaa mukaillen oli taas hyvä ja ehjä esitys räpylät kädessä, mutta sisäpelissä ollaan edelleen kaukana parhaasta. Positiivisia juttuja on ollut se, että alkukaudella on näkynyt onnistuneina, joihin on sillä viikolla harjoittelussa keskitytty. Tässä ottelussa se oli kaaripeli. Mutta paljon on töitä tehtävänä, onneksi on toki aikaakin, viuhkamies Jesse Jokinen virkkoi.

Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista tälle kaudelle on Sastamalan Kumurin kasvatti Arttu Kunnari. 18-vuotias nuori mies pääsi nyt ensimmäistä kertaa lukkarin tontille.

– Sisäpeli oli vähän tukossa, mutta ulkopeli mahdollisti kolmen pisteen ottamisen ja onneksi tartuttiin siihen. Omaan lukkaridebyyttiin joukkueessa voi olla myös aivan tyytyväinen, Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Olli Kunnarin poika kommentoi.

Loimaan Palloilijoilla on edessään alkukauden suurin mittari viikolla, kun se matkaa lohkon ennakkosuosikki helsinkiläisen Puna-mustien vieraaksi keskiviikkona. Tämän jälkeen edessä on neljän kotiottelun rypäs ja sen jälkeen ollaan varmasti viisaampia, missä saviseutulaisten pelillinen taso miesten Suomensarjassa menee kesällä 2024.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän