LP:n jokerikaksikko voiton takuumiehinä

0
Loimaan Palloilijoiden jokerikaksikko, Arttu Kunnari ja Antti Ropponen, olivat hyvässä iskussa tiistaina kotikentällä. Kunnari (kuvassa) kiersi kauden ensimmäisen kunnarinsa ja Ropponen teki saman toisessa ottelussa peräkkäin. LP / HANNA PIETILÄ

LP–Turku 2–0 (9–1, 3–2).

PESÄPALLO LP:n miehet aloittivat neljän ottelun kotipeliputkensa Turku-Pesistä vastaan tiistai-iltana. Se saikin otteluun räväkän alun, kun Toni Pomell onnistui kärjen rakentamasta ajosta. Hetkeä myöhemmin saatiin esimakua illan käsikirjoituksesta, kun Arttu Kunnarin niitti ykköstilanteessa painui kolmosluukusta pöpelikköön. Vieraiden kolmoskoppari jäi tilanteessa pahaan maskiin ja sen avittamana pallo meni niin kauas, että Kunnari kiersi kentän ja Antti Ropponen ykköseltä kotiin.

Toisessa vuorossa Turun ulkokenttä lahjoitti kaksi juoksua isännille. Kolmannessa nähtiin sitten kesän tähän mennessä upein pesäpallolyönti, kun Ropposen laakaveto kiersi yli koppareista ja meni niin kauas, että tuotti hänelle kunnarin toisessa pelissä putkeen ja lisäksi kaksi muuta juoksua. Pomell onnistui toistamiseen jaksolla kotiuttamaan Akseli Åbergin, ja kun viime kausilla LP:ssä pelannut Turun Niko Julin onnistui kotiutuksessaan, kirjattiin avausjakso selkeästi 9–1.

Jaksopeli osoitti jälleen hienoutensa, ja avausjakson selkeydestä poiketen toisesta tuli trilleri. Toisen jakson alussa kotijoukkueelle sattui sisäpelissä isoja virheitä. Ainoastaan toisen aloittavalla Akseli Åbergin kolmosluukkupuhkaisulla saatiin tulostaululle liikettä yhden juoksun verran.

Tasoittavalla Turun Matti Toivolan hienolla kumuralla vieraat tasoittivat. Kun kolmannessa vuorossa hienon pelin pelannut kärkietenijä Jan-Cristian Collaan kiersi tyhjään kenttään kunnarin, oli LP selkä seinää vasten ennen viimeistä aloittavaansa.

Illan hahmot, jokerikaksikko Kunnari–Ropponen, astuivat kuitenkin taas esiin. Kunnarin puhkaisulla peli tasoittui, ja Ropponen onnistui viimeisellä mahdollisella hetkellä kotiuttamaan Miro Märsylän. Joukkueen läpi alkukauden toiminut ulkopeli Joona Iivosen johdolla sai pidettyä Turun kurissa, ja LP nappasi tärkeät kolme pistettä hienon, yli 300-päisen yleisön edessä.

Lentopalloilijana loimaalaisille tunnetuksi tullut Ropponen sai joukkueen parhaan palkinnon ja oli tyytyväinen pelin jälkeen.

– Kuuma keli oli kyllä pelata. Itsekin alkaa pikkuhiljaa päästä peliin kiinni, ja keskiosumia on ruvennut tulemaan lisää. Joukkueena on koko alkukausi pelattu hyvää ulkopeliä. Sisäpeliä on saatu viilattua hiljalleen parempaan suuntaan ja on onnistuttu kääntämään tiukat jaksot voitoiksi, joten ihan tyytyväinen täytyy olla.

Ropposen lisäksi palkinnon sai molemmilla jaksoilla elintärkeät läpilyönnit iskenyt Kunnari. Vieraiden parhaat olivat erinomaisen pelin pelannut kärkimies Collaan sekä Matti Toivola.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän