Maakunnan alueelle avotulentekokielto

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kieltää Varsinais-Suomen hyvinvointialueella eli Varsinais-Suomen maakunnassa kaiken avotulen tekemisen kulotukset mukaan lukien.
Pelastuslain mukaan avotulta ei saa sytyttää Ilmatieteen laitoksen antaman maastopalovaroituksen aikana tai jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että maastopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.
Voimassa oleva maastopalovaroitus oli keskiviikkona päätöstä tehtäessä vaarallisella tasolla, ja ennusteen mukaan varoitus on voimassa useita vuorokausia.
Avotulella tarkoitetaan pelastuslaissa nuotion lisäksi muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tuli voi päästä irti maapohjan tai kipinöinnin kautta.
Kevytrakenteiset suoraan maapohjalle asetettavat ja helposti tuulessa kaatuvat grillit ja vastaavat tulisijat katsotaan avotulen teoksi. Tällaisia ovat esimerkiksi kertakäyttögrillit.
Sen sijaan avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä, tiilistä tai kiviaineksesta valmistettuja tulisijoja sekä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi. Kaikessa muussakin toiminnassa, josta voi aiheutua kipinöintiä maastoon, tulee olla erittäin varovainen.
Pelastuslain mukaan hyvinvointialueen pelastusviranomainen voi perustellusta syystä kieltää avotulen teon hyvinvointialueella tai osassa sitä määräajaksi. Pelastuslaitos tiedottaa aikanaan kiellon päättymisestä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän