Miten pääsee mukaan?

0

Viime torstaina ( LL 9.5.) jälleen ilmestynyt Loimaan kylien neuvottelukunnan ja Loimaan Lehden Kylille!-liite kiertää Loimaan kulmilla ja kertoo kylien asumisen ja yrittämisen mahdollisuuksien esiintuomiseksi.

Olemme esitelleet liitettä alamme tapahtumissa ja mallua on tietojemme mukaan kopioitu muihinkin paikallislehtiin. Viime marraskuussa vuoden 2023 Kylille-liitteen Metsämaa-juttu sai hopeaa Uutismedian liiton juttukilpailussa.

Mitalin ansaitsevat täkäläiset kylät. Niissä on osattu haastateltujen perheiden mukaan ottaa uudet asukkaat huomioon hienosti: on yhteisiä Whatsapp-ryhmiä ja uusia asukkaita toivotetaan tervetulleiksi monilla muillakin keinoilla. Jopa ”adoptoinnin” ovat jotkut saaneet kokea, kun naapurit ovat ottaneet heidät mukaansa ja esitelleet lähialuetta tanssipaikoista lähtien.

Yhdentoista perheen tarinat kertovat, että menemällä mukaan harrastuksiin ja tapahtumiin pääsee mukaan myös koko yhteisöön. Niissä kun tutustuu paikallisiin ihmisiin ja saa tuntua paikallisesta elämästä monella muullakin tavalla.

Erityisesti asumisen teemavuonna onkin hyvä värvätä uusia ja myös vanhoja loimaalaisia mukaan harrastuksiin. Ideoida voisi ennen kaikkea tapoja, joilla toivottaa uudet ihmiset tervetulleiksi mukaan toimintaan – miten kätilöidä joku ensin tutustumaan ja miten tehdä hänestä vakiosallistuja tai peräti -toimija?

Miten teidän toimintaanne pääsee mukaan? KU

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän