Pesiskausi starttaa hyvillä fiiliksillä

0
Niko Mäen kipparoiman LP:n miesten pelikausi starttaa perjantaina Hyvinkäätä vastaan. Naiset Eveliina Vainio kapteeninaan aloittavat kautensa lauantaina Helsingin Puna-Mustia vastaan.

Pesäpallokausi lähtee Loimaalla viikonloppuna vauhdilla liikkeelle, kun perjantaina miehet syöttävät korkeata tolppaa kilvan Hyvinkään Tahkon kanssa ja lauantaina naiset haastavat Helsingin Puna-Mustien kotiutustaidot.

Molemmat Loimaan Palloilijoiden edustusjoukkueet pelaavat alkavalla kaudella Suomensarjaa, mutta kausiin lähdetään aika erilaisilla käsikirjoituksilla. Miehet lähtevät viime syksyn putoamisen jäljiltä sisuuntuneina jahtaamaan paikkaa Ykköspesiksessä ja hyvin nuori naisten joukkue lähtee haastajan roolissa kehittymään loimaalaisille rakkaan kansallispelin parissa.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään kauteen. Pitkä talvikausi on tehty töitä kovasti ja nyt päästään vihdoin näyttämään käytäntöön sitä, mitä on harjoiteltu, naisten kapteeni Eveliina Vainio kertoo hyväntuulisena.

Lotta Kylä-Uuppo ja Eveliina Vainio jäivät tiistain valmistavien treenien jälkeen vielä hiomaan lyöntituntumaansa.

Vainio kuvailee naisten joukkuetta monipuoliseksi, nuoreksi ja kehittyväksi, joista moni otti viime kaudella ensikosketuksensa aikuisten Suomensarjan peleihin. Kokemuksen karttuessa Vainio uskoo myös suoritusvarmuuden kasvavan, sillä vanhan totuuden mukaan pelaamaan oppii parhaiten pelaamalla.

– Varmasti tulossa nousujohteinen kausi. Alussa menee varmaan hetki totutellessa siihen, kun päästään taas ulkona tekemään. Loimaalla ei oikein ole treenimahdollisuuksia talvella, niin varmaan vie aikansa. Kun siihen päästään kiinni, niin siitä se lähtee.

Miesten puolellakaan loimaalaisille vieraita pelaajia ei montaakaan ole. Viime kauden runko säilyi hyvin ja mukaan liittyi muutama paluumuuttaja sekä pari täsmävahvistusta.

– Meillä on hyvä meininki päällä ja jokainen jätkä on asennoitunut siihen, että paikka Ykköspesiksessä otetaan takaisin, kapteeni Niko Mäki toteaa.

– Jos vertaa edellisiin vuosiin, niin väittäisin ikäkeskiarvon olevan suurempi. Ei tuossa oikein nuoria poikia ole kuin Arttu Kunnari.

Viimeiset kaksi kautta Jokioisilla pelannut Kunnarikin on nimensä puolesta loimaalaisille urheilufaneille tuttu, sillä hänen isänsä, lentopallomaajoukkueen päävalmentajana aloittava Olli Kunnari kuritti Hurrikaania takavuosina kausi toisensa jälkeen. Lentopalloväelle löytyy LP:n pelaajista toinenkin kiinnostava pelaaja, kun Antti Ropponen tekee paluun pesäpallokentälle.

– Kyllä Ropposesta huomaa, että on huippu-urheilija. Fysiikka on aivan karmea – siis hyvällä tavalla. Ja hänestäkin huomaa, että pesäpallo on selkärangassa ja hänestä tulee olemaan paljon apua meille.

Mäki kertoo miesten joukkueen vahvuudeksi timanttisen ulkopelin, johon voi nojata tiukoissa paikoissa.

– Hyvää ulkopeliä ja sitten paljon lyötyjä juoksuja meidän osaltamme. Toivotaan tietysti hyviä kelejä myös pelipäiville, että ihmisten on hyvä tulla katsomaan pelejä. Luulen, että aika iloista pesäpalloa tullaan näkemään.

Joona-Tapio Mattila on uusi tulokas LP:n paidassa. Joona Iivonen kuuluu jo kiinteään kalustoon.

Miesten pelinjohtaja Jesse Jokinen allekirjoittaa kapteenien näkemykset joukkueiden lähtökohdista.

– Täytyy huomioida, että naisten joukkue on tosi nuori ja siellä varmaan pelataan sellaisella nuoruuden innolla. Miesten puolella taas joukkue on pysynyt lähes samana, ja kun viimeiset kaksi vuotta ovat olleet aika tuskaisiakin välillä, niin nyt varmasti nautitaan siitä, että pärjätään paremmin, Jokinen summaa.

Hänen mukaansa kaikki odottivat viime kaudelta parempaa menestystä, mutta pallo lähti heti alkukaudesta pyörimään kovalla kierteellä väärään suuntaan, että kurssia ei saatu muutettua kesän edetessä.

– Jätkät ottaneet putoamisen hyvin. Talvi harjoiteltiin kunnolla, eikä sarjatason putoaminen ole näkynyt kauheasti siinä. Ilmapiirin puolella varmasti näkynyt siinä mielessä, ettei ole niin kauhea paine niskassa tällä hetkellä.

Jokinen ei usko sarjatason muuttumisen vaikuttaneen yhteistyökumppanuuksiin. LP tekee erinomaista juniorityötä ja sen pohjalta vahvat yhteistyökumppanit pysyvät menossa mukana, oli sarjataso mikä hyvänsä. Kulupuolta tällä kaudella helpottaa myös lyhyemmät pelireissut, sillä Suomensarjassa pisin matka on sama kuin Ykköspesiksessä oli lyhin.

– Tosi ilahduttavasti junioreita tällä hetkellä. Meillä on yleensä tyttöpuolella ollut enemmän harrastajia, mutta nyt selkeästi pojissa on joku buumi koska siellä on todella hienot harrastajamäärät.

– Sen takia onkin tärkeää, että me hoidamme edustuksen pelit hyvin, niin pelaajaputki säilyy jatkossakin. Ensin LP:n edustukseen ja sitten kirkkaimmat tähdet aina Superpesikseen asti.

LP:n naiset lähtevät kauteen erittäin nuorella joukkueella. Kapteeni Eveliina Vainio listaa kehittyvän joukkueen vahvuuksiin nopeuden ja monipuolisuuden.

Naisten puolella tehtiin edellissyksynä nuorennusleikkaus ja käytännössä koko c-tyttöjen joukkue nousi edustukseen kertaryminällä. Miesten puolella harrastajabuumi ei vielä näy ja kaikki harjoitusvahvuudessa olevat palloilijat ovat sopimuspelaajia, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta.

– Ei tästä tarvitse montaa vuotta mennä eteenpäin, kun sieltä voi tulla rykäyksellä isokin määrä omia junnuja edustukseen.

Iloista ja kehittyvää loimaalaispesistä pääsee perjantaina katsomaan ilman pääsymaksua, kun LP järjestää tukijoiden mahdollistaman Kansallispeliä kaikille -ilmaisottelun. Otteluisäntänä toimiva Loimaan Lehti tarjoaa 100 ensimmäiselle katsojalle makkaran, pullakahvit tai jäätelön, ja perheen pienimmille on järjestetty mukavaa oheistoimintaa.

 

Miesten Suomensarja LP–Tahko perjantaina 10.5 klo 18 Loimaan pesäpallostadionilla. Otteluun on maksuton sisäänpääsy.

Naisten Suomensarja LP–Puna-Mustat lauantaina 11.5 klo 15 Loimaan pesäpallostadionilla. Ottelulippu maksaa 5 euroa, alle 18-vuotiaat maksutta.

 

LP miehet kaudella 2024

Iiro Hämäläinen

Joona Iivonen

Arttu Kunnari

Aleksi Lahti

Mikko Lehtisalo

Tommi Malinen

Joona-Tapio Mattila

Eetu Mutikainen

Eemeli Mäki

Niko Mäki

Miro Märskylä

Toni Pomell

Antti Ropponen

Akseli Åberg

Pelinjohto/Valmennus

Jesse Jokinen

Pertti Laakso

Jani Niskakangas

Janne Niskakangas

 

LP naiset kaudella 2024

Vilma Hongisto

Saana Jaakkola

Kitta Juurenheimo

Lotta Kylä-Uuppo

Mette Leppikoski

Vilja Matarmaa

Aino Mäntyvaara

Oona Peiponen

Oona Rantomaa

Kia Salminen

Sara Salminen

Sinem Sami

Iiris Sjoman

Anniina Vainio

Eveliina Vainio

Vilja-Maria Wahl

Pelinjohto/Valmennus

Kimmo Salminen

Rami Wahl

Jani Niskakangas

Janne Niskakangas

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän