Puna-Mustat aiheutti LP:lle kauden avaustappion

0

PuMu–LP 2–0 (3–2, 7–6).

PESÄPALLO Loimaan Palloilijat koki kauden avaustappion keskiviikkona Helsingin Meilahdessa. Huono kotiutuspäivä yhdistettynä muutamiin ulkopelivirheisiin käänsi joukkueiden, joita on odotettu lohkon kärkeen, kauden ensimmäinen väännön isännille.
Puna-Mustien mentyä avausvuorossa johtoon, iski LP:n uusittu keula tasoittavalla heti kahdesti. Toni Pomellin kolmosrajasuupaisu yllätti vahdin, ja jatkuneesta ajosta Aleksi Lahti laittoi pallon merkistä väliin. Palloilijat rakenteli tilanteita hyvää tahtia läpi jakson, mutta ajotilanteessa keskiosumat jäivät uupumaan. PuMu teki kaksi juoksua merkkaamattomilla ja voitti täten jakson 3–2.

Toisen jakson alkuun loimaalaiset saivat räjähtävän lähdön. Joona Iivonen kotiutti Akseli Åbergin, ja lähes heti perään nähtiin joukkueen kauden ensimmäinen pajatson tyhjennys, kun Antti Ropposen pommi painui koppareiden välistä maisemiin neljän juoksun arvoisesti. PuMu ei kuitenkaan lannistunut, vaan aloitti hiivittävän kirinsä. Kahdessa ensimmäisessä vuorossa Ville Harjun lyönnit tuottivat juoksut osittain vihreiden räpylöiden avustamina. Kolmannen tasoittavalla kotijoukkueen kopinnostot tuottivat päänvaivaa LP:lle. Ensin Aksel Kesäläisen koppi painui läpi tuottaen kolme juoksua. Kesäläisen tuplajuoksu syntyi puolestaan LP-paidassakin menneinä vuosina nähdyn Ville Rämetin kopin tippuessa väliin. Viimeisen aloittavalla Arttu Kunnari kotiutti Iiro Hämäläisen, mutta paikoista huolimatta LP ei enää kyennyt lisäjuoksuihin. PuMu murjoi viimeisen tasoittavallaan väkisin juoksun, jolla se kirjasi itselleen myös kolmannen sarjapisteen.

Tappiosta huolimatta joukkueen pelinjohtaja Jesse Jokinen oli verrattain tyytyväinen joukkueen otteisiin.
– Jos lähtötilanne oli se, että PuMu on lohkon ylivoimainen ennakkosuosikki, niin kyllä tämä ottelu loi uskoa, että he ovat täysin lyötävissä tällä kaudella. Oltiin omasta mielestämme jopa parempia isossa kuvassa, mutta oma kotiuttaminen oli tehotonta. Vapaat eivät tippuneet yhtään, eikä merkistä oltu juuri parempia. Mutta taas harjoitellut asiat näkyivät onnistumisina kentällä, ehkä satsataan seuraavat treenit sitten lyöntipuoleen, hyväntuulinen pelinjohtaja heitti puoli leikillään.
LP oli ottelussa vähintään PuMun tasolla, jos ei jopa edellä monessa osassa. Palloilijoilla on edessä neljän kotiottelun putki, jonka aikana loimaalaisyleisö pääsee taas seuraamaan, mikä on kotijoukkueen taso. Meilahdessa joukkueen parhaina palkittiin Ropponen ja sadan prosentin sisäpelitehoilla operoinut Miro Märsylä.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän