Suomen passin saanut Tevaun Kokko palaa Biisoneihin

0

KORIPALLO Kovaa vauhtia Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen kanadalais-suomalaisen Tevaun Kokon, 28, kanssa. Kokko palaa Bisonsiin yhden välivuoden jälkeen, sillä vikkelä 183-senttinen takamies oli kaudella 2022–2023 auttamassa Bisonsia nousemaan Korisliigaan.
Alun perin kaudeksi 2021–2022 Suomeen saapunut Kokko pelasi ensimmäisen vuotensa BC Nokian Korisliiga -joukkueessa sekä Raholan Pyrkivän divari-B -joukkueessa. Tuolloin Korisliigassa 18 ottelua pelannut Kokko tilastoi reilut kymmenen pistettä sekä kaksi syöttöä ottelua kohden osuen kolmeen pisteen heittonsa 35 prosentin tarkkuudella.
Loimaalle viime vuoden helmikuun alussa saapunut Kokko pelasi Korisliiga-nousuun päättyneellä divarikaudella Bisonsin paidassa 19 ottelua. Korintekijänä parhaimmillaan oleva Kokko tilastoi noin 19 pistettä ja neljä koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Kaaren takaa heitot tippuivat kovalla 44 prosentin tarkkuudella vapaaheittojen prosentin ollessa niin ikään vakuuttava 92 prosenttia.
Tuolloin vielä kanadalaisena pelannut Kokko sai hiljattain Suomen passin pitkän kansalaisuusprosessin jälkeen. Näin ollen Kokko ei vie ulkomaalaiskiintiöstä paikkaa, vaan pelaa kotimaisena pelaajana, kuten kuka tahansa muukin suomalainen. Bisons saa Kokosta pelaajan, joka pystyy luomaan oman heittonsa ja on etenkin hyökkäyspäässä erittäin vaarallinen. Vaikka Kokko ei pelannutkaan yhtään virallista ottelua menneellä kaudella, on hän pitänyt itsensä hyvässä kunnossa toisessa kotimaassaan Kanadassa.

Joukkueenjohtaja Heikki Perho on mielissään jo kevään toisen paluumuuttajan sopimuksesta.
– Muutaman mutkan ja iloisen sattumuksen kautta saamme Tevaunin takaisin Loimaalle yhden välivuoden jälkeen. Olen erittäin iloinen, että hänen kansalaisuushakemuksensa meni vihdoin ja viimein läpi. Tevaun on erittäin hyvä lisä ensi kauden joukkueeseemme niin pelaajatyypiltään kuin ihmistyypiltäänkin. Hän on varmasti yksi pidetyimpiä pelaajia, joita Loimaalla on viime vuosina nähty.
Myös ensi kauden päävalmentaja Konsta Mastomäki pitää Kokon paluuta erinomaisena asiana joukkueelle.
– Tevaun on erittäin hyvä koripallon pelaaja sekä iloinen persoona kentän ulkopuolella. Hän on jo kokenut pelaaja, ja parin kauden aikana Suomessa hän on näyttänyt olevansa ehdottomasti Korisliiga-tason pelaaja. Hän tuo korintekokyvyllään ja heittotaidollaan syvyyttä hyökkäyspeliimme sekä sähäkkyyttä puolustuspäähän. Kaiken kaikkiaan joukkueemme rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän