Suunnittelua ja sorminäppäryyttä – Koululaiset esittelivät majakkasaaria ja muita valovoimaisia töitä

0
Ellen Karonen ja Sofia Basuhail arvelevat majakan olevan näppärä yövalo. Loviisa Laaksosen (oik.) saarella asuu jo yksi hevonen, ja kotona odottaa lisää kaviokavereita.

LOIMAA/HIRVIKOSKI Päivät pidentyvät vielä, mutta Hirvikosken yhtenäiskoulun kolmasluokkalaiset odottavat jo syksyn pimeitä iltoja. Kolmoset ovat työstäneet kevätlukukauden aikana saaria, joiden karikkoisesta maastosta kohoaa vaikuttavannäköisiä majakoita. Majakoissa on, tietenkin, vilkkuva valo, jonka oppilaat sähköistivät itse.

– Aion pistää majakan huoneeni pöydälle ja käyttää sitä yövalona, vaikka en muuten kauheasti tykkääkään yövaloista. Mutta majakassa on niin pieni valo, tai ehkä laitan siihen lisääkin valoja niin, että näyttää kuin sielläkin olisi yö, Ellen Karonen 3B:ltä suunnittelee.

Loviisa Laaksonen 3A:lta arvelee, että majakka päätyy hetkeksi aikaa kotiin näytille jonnekin pöydänkulmalle, mutta hänen omalle työpöydälleen se ei mahdu. Ei, vaikka majakkasaaresta löytyy aitaus hevoselle. Loviisan oma pöytä on nimittäin tupaten täynnä Schleich-hevosia.

Kolmosten majakkasaaret olivat osa Hirvikosken yhtenäiskoulun 1.–9.-luokkalaisten näyttelyä, jossa oppilaat esittelivät kädentaitojaan. Koulun liikuntasaliin päivän ajaksi pystytetyn yhteisnäyttelyn loihtivat koulunkäynninohjaajat Leena Mahlamäki ja Raisa Heinonen.

– Näyttelyitä on järjestetty monena vuonna, Hirvikosken koulun ajoilta asti, mutta koronan vuoksi välissä oli taukoa. Viime vuonna oppilastyönäyttely elvytettiin tauon jälkeen henkiin, ja tänä vuonna se on taas auki myös vanhemmille, Heinonen kertoi.

Näyttelyllä ei ollut etukäteen päätettyä teemaa, vaan oppilaiden taidonnäytteet innoittivat pystytystä.

Liikuntasalin poikki kulki esimerkiksi näyttävä käsipyyhkeiden kirjoma pyykkinaru, ja nuorempien oppilaiden askartelemat lipputangot sointuivat kesäisesti yhteen kolmosten tekemien majakkasaarten kanssa.

– Sahaaminen oli tosi, tosi, tosi raskasta, mutta se oli vain pakollista, 3A:n Sofia Basuhail päivitteli majakkasaaren työläintä vaihetta. Sen sijaan maalaaminen oli hänen mieleensä.

Sofia ja Hilma-Stiina Purra 3B:ltä olivat ideoineet saarilleen muun muassa nuotiopaikat, kiviä ja polkuja.

Majakkansa jo kotiin vienyt Hannu Holmberg ja luokkakaveri Mikael Lintula 3A:lta esittelivät selkäreppuja, joihin he ovat saaneet tyylitellä mielenkiinnonkohteidensa tai vaikkapa harrastustensa mukaisia kuvia. Heidän mielestään näyttelyssä oli kiva kierrellä ja katsella toisten oppilaiden tekemiä taiteiluja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän