Tanssijat ja muusikot ottivat tällä kertaa yhdessä haltuun Heimolinnan

0
Viimeiset lumiukotkin nähtiin Heimolinnan lavalla.

LOIMAAN tanssiopisto ja Loimaan seudun musiikkiopisto järjestivät ensimmäistä kertaa yhteistyössä kevätnäytöskonsertin Heimolinnassa. Tanssiesitysten lisäksi tarjolla oli laulu-, viulu- ja pianoesityksiä.

Tanssia ja musiikkia yhdistettiin. Essi Kallio, 15, kertoo esiintyneensä yleisölle paljon pianoa soittamalla, mutta ensimmäistä kertaa hän säesti tanssijoille.

– Olen esiintynyt paljonkin, mutta oli hauskaa soittaa taustamusiikkia tanssiesitykseen. Siinä piti ajatella ihan eri tavalla kuin jos olisi vain esiintynyt itse pianistina. Se oli myös kivaa vaihtelua yksin esiintymiseen, noin kahdeksan vuotta pianoa soittanut Kallio kertoo.

Alva Eklund, 13, esiintyi yksin pianon kanssa. Hän aloitti pianonsoiton noin kuusi vuotta sitten musiikkiopistossa.

– Toki se esiintyminen jännitti paljon, mutta kun pääsi siihen pianon ääreen, sitä keskittyy vain siihen. Ja soittamani kappale alkoi todella rauhallisesti, niin siihen oli helppo päästä mukaan.

Satubalettia tanssinut Liina Heino, 5, kertoi pitävänsä tanssimisista ja illan esitys sujui hienosti.

– Harjoittelen paljon ja tykkään tanssia. On helppoa oppia esitys, vuoden tanssia harrastanut Heino avasi.

Liisa Laaksonen, 10, arvioi Lumihiutaleiden leikki -esityksen sujuneen hyvin.

– Erityisesti esityksemme hypyt olivat parasta antia. Tanssiminen on todella kivaa, ja Loimaalla pidän juuri balettiharrastuksesta, sillä pidän enemmän klassisesta tanssista.

Lotta Luoto, 13, kertoi pitävänsä todella paljon esiintymisestä ja siitä, että tanssilla saa ilmaista itseään paljon syvemmin.

– On mukavaa myös, kun tässä on niin paljon kivoja kavereita ympärillä. Esiinnyin viimeisimmissä tanssissa peurana, jonka hahmon olin saanut itse kehittää. Seurasin kotoa ikkunastani peuran elehdintää, jotta osasin lisätä sitä baletin liikekieleen.

Opettaja Paula Mantere antoi tanssioppilailleen vapaat kädet osallistua joidenkin koreografioiden suunnitteluun.

– Ihanaa, kun voi vapauttaa oman mielikuvituksensa, päästää sen valloilleen ja tuoda se kaikki sitten tanssina lavalle.

Inkeri Laakso, 13, on harrastanut tanssia 4-vuotiaasta asti aloittaen satubaletista, ja hän on viihtynyt hyvin harrastuksensa parissa.

– Täällä on kivoja kavereita, ja tanssiminen on todella kivaa. Joskus osallistumme joidenkin tanssiasujenkin tekemiseen. Me saimme tehdä tämän viimeisen Luonto herää -tanssin pitkälle kokonaan, ja se oli todella kivaa.

Laakso sanoi illan esiintymisen jännittäneen hieman.

– Aina joskus se hieman alussa jännittää, ja kun tiesin siellä olevan yleisössä paljon myös omia kavereitani. Yhdessä esityksessä mokasimme hieman, mutta saimme sen onneksi nopeasti korjattua.

Yksi tanssijoista Rianna Luomajoki, 15, valmistui tanssin perusopinnoista hyvillä mielin. Hän on harrastanut 12 vuotta tanssia satubaletista aloittaen. Hän toivoo pääsevänsä tanssilukioon.

– Nyt odotan jännityksellä tuloksia, sillä hain tanssilukioihin Helsinkiin, Vantaalle, Järvenpäähän ja Kuopioon. Kesäkuun 13. päivä saan vasta tietää, miten käy.

Marianne Rovio

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän