Vilinää torille ja keskustaan

0
Merikerttu Mutala-Akparibo kertoo, että Loimaata markkinoidaan ja suunnitellaan entistä houkuttelevammaksi paikaksi, jotta tänne on kiva tulla kauempaakin asioimaan.

LOIMAA Merikerttu Mutala-Akparibo on aloittanut työnsä Kauppalan koordinaattorina Loimaan Kauppalan ja Loimaan kaupungin yhteistyösopimuksen mukaisesti. Kyseessä on kokonaan uusi osa-aikainen työtehtävä, ja koordinaattorin tehtävänä on toimia yhteyslinkkinä kaupungin elävöittämisessä.

– Pyrimme vahvistamaan ja lisäämään yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen kanssa, Mutala-Akparibo sanoo.

Koordinaattori kehittää yhteistyökumppanuuksia, joiden avulla edistetään Loimaan elinvoimaisuutta.

– Loimaan Kauppalan on tarkoitus alkaa tuoda entistä aktiivisemmin Loimaata ja sen palveluja näkyväksi. Jäsenyrityksiä Kauppalalla on jo toistasataa. Nyt on tarkoitus saada jäsenyritykset puhaltamaan entistä enemmän yhteen hiileen, Mutala-Akparibo toteaa.

Koordinaattorin työtehtäviin kuuluvat myös torivalvonta toripäivinä sekä toritoiminnan kehittäminen.

– Meidän tehtävämme on elävöittää Kauppatoria, ja myös Loimaan kaupunki toivoo torista kaupungin sydäntä.

Mutala-Akparibon mukaan Kauppatori on varattavissa muinakin kuin toripäivinä esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen.

– Kauppala ei yksistään järjestä tapahtumia vaan toivottaa tervetulleiksi esitysten ja tapahtumien järjestäjät laidasta laitaan. Tori on todella edullinen, jotta se olisi helposti saavutettavissa. Toki kaikki tämä työ on pitkäkestoista, sillä yksi tapahtuma ei vielä tee kovin paljon, vaan vasta ajan kanssa päästään tavoitteisiin.

Mutala-Akparibon työtehtäviin kuuluu myös markkinointi.

– On tärkeää yhdistää esimerkiksi jonkin alan tai sitten vaikka keskustan yrittäjiä. Jos vaikka kauneudenhoitoalan yritykset toivovat jotain yhteistä kampanjaa, niin sitten toteutamme sellaisen. Markkinointi on olennainen juttu tässä kaikessa, Mutala-Akparibo kertoo.

Hänen mukaansa Kauppalan tavoitteena on, että Loimaa on vireä ja viihtyisä kaupunki ympäri vuoden.

– Tarkoitus on saada aikaan hyviä tapahtumia ja tempauksia. Ja että Loimaalla panostetaan hyvään palveluun, ystävällisyyteen sekä asiakasviihtyvyyteen. Koska Loimaa on pieni kaupunki, niin tänne on mahdollista luoda kivaa pikkukaupungin romantiikkaa, jotta ihmiset haluavat tulla kauempaakin asioimaan ja ostoksille, hän sanoo.

Mutala-Akparibon mukaan koko Loimaan ja sen kylien vireyttäminen on tärkeää.

– Vaikka puhumme paljon keskustan elävöittämisestä, niin Kauppalalla on jäseniä paljon muuallakin Loimaalla. Toki keskustan elävöittäminen säteilee myös muualle Loimaalle, hän täsmentää.

Uudessa työtehtävässään Mutala-Akparibo kokee astuvansa tuttuihin saappaisiin. Hän toimii monipuolisena taidealayrittäjänä Mutala Voice and Music Theaterissa, minkä myötä hän on tottunut esiintymään ja järjestämään erilaisia tapahtumia.

– Olen itsekin Kauppalan jäsen ja toimin yrittäjämäisesti, joten ymmärrän hyvin yrittäjien tarpeet. Siitä se motivaatio on tullutkin, koska koen olevani samassa veneessä kuin muutkin. Lisäksi olen kasvanut yrittäjäperheessä, hän sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän