Vilperit viihdyttävät Mariiankartanon väkeä leikein, pelein ja lauluin

0
Jos sun lysti on -klassikko taittui Vilpereiltä kuin vettä vain, ja yleisöstäkin taputettiin. Vilho Siivola, 3, Vilho Anttila, 4, Vili Salokannel, 3, ja Elias Nurmi, 3, esiintyivät Attendo Mariiankartanon väelle.

LOIMAA Viime syksystä lähtien päiväkoti Nappulakosken 2–4-vuotiaiden ryhmä Vilperit on käynyt vierailuilla Attendo Mariiankartanossa. Lapset ja hoivakodin asukkaat ovat tavanneet kuukausittain pelien, askartelun ja laulujen parissa.

– On ollut hienoa nähdä, kuinka muurit ovat madaltuneet ja jäätä on rikottu. Vaikka tänään päiväkotilaiset esiintyivät, ohjelmaa on järjestetty myös niin, että asukkaat ja lapset ovat istuneet samoissa pöydissä. Silloin on huomannut sellaisen välittömyyden, Mariiankartanon sairaanhoitaja Johanna Raikkonen kertoo hymyillen.

Kauden viimeinen vierailu sattui tiistaina aurinkoiseen aamupäivään. Vilperit esittivät Mariiankartanon asukkaille laululeikkejä, kuten tutun Hämä-hämä-häkin ja Jos sun lysti on.

Jemi, 3, pääsi soittamaan triangelia. Hänen lempilaulunsa on kuulemma Leijonanmetsästys.

– Mun on pikkuiset kultakalat lammessa ui, pian kolme vuotta täyttävä Maisa kertoo.

– Ja mulla Värilaulu, nelivuotias Kyösti lisää.

Hoivakodin ja päiväkodin yhteistyötä on tarkoitus jatkaa taas kesätauon jälkeen elo-syyskuussa.

– Lapset ovat olleet tosi reippaita, Vilpereiden ohjaaja Niina Kosonen hymyilee.

– Aamuisin he kysyvät, että tänäänkö mennään taas, ja jännittävät sitä sitten aamupäivän. He myös itse ehdottavat, mitä voisimme täällä tehdä yhdessä, Emmi Pohjalainen sanoo.

Myös hoivakodin asukkaat ovat ilahtuneet pienistä vierailijoista. Yhdessä he ovat syksyn ja kevään mittaan esimerkiksi maalanneet, muovailleet ja pelanneet pelejä. Hilkka Virtanen kertoo pitäneensä erityisesti värittämisestä.

– Ihan kivaa on ollut.

Samoilla linjoilla ovat myös Maija-Liisa Kurki ja Lea Rajala.

– Olen tykännyt kauheesti, on niin mukavaa, kun lapset ovat käyneet useamman kertaa. Nyt oli mukavaa, kun tuotiin ulos ja sai olla kavereiden kanssa, vaikka kuuma kyllä on, Rajala hymyilee aurinkoisella pihalla.

Entä mikä on vierailuissa parasta?

– Ihanat lapset tietenkin, Kurki tiivistää.

Oona Tepponen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän