Kuivurigalleriassa nähdään tänä kesänä paikallisia maisemia

0
Taiteilija Birgitta Holopainen kuvaa taidettaan rauhalliseksi, värikylläiseksi ja symboliseksi. Kuivurigalleriassa nähdään tänä kesänä paikallisesta luonnosta inspiroituneita maalauksia.

LOIMAA Alpo Jaakolan patsaspuistossa vietettiin perinteisiä kesäkauden avajaisia perjantaina. Samalla avautui myös Kuivurigallerian tämän kesän näyttely, taiteilija Birgitta Holopaisen Poluilla.

Holopaisella on siteitä sekä Saviseutuun että Alpo Jaakolan patsaspuistoon.

– Olen kotoisin Pöytyältä, jonne muutin takaisin kuusi, seitsemän vuotta sitten. Välissä asuin 27 vuotta Kaarinassa. Äitini on kotoisin Loimaalta, ja Alpo oli itse asiassa äitini serkku, taiteilija paljastaa.

Kesällä Patsaspuiston yhteydessä nähtävä näyttely onkin saanut inspiraationsa pitkälti Saviseudusta ja sen luonnosta. Holopainen on metsästänyt inspiraatiota esimerkiksi metsäpoluilta.

– Tällä seudulla on paljon ihania polkuja ja paikkoja, joita olen kulkenut ja käynyt katsomassa. Olen myös tehnyt kyselyn siitä, mitkä paikat ovat ihmisten mielestä täällä sellaisia mielekkäitä paikkoja, ja oli hienoa nähdä, miten ihmiset innostuivat kertomaan omasta kotiseudustaan.

Pääasiassa akryyli- ja öljyväreillä maalatuista teoksista katsoja voikin bongata tuttuja paikkoja ja luonnosta inspiroituneita maisemia. Kuvissa nähtävät eläinhahmotkin ovat paikallisia, sillä Holopainen on käyttänyt niiden mallina omassa pihassaan vierailevia peuroja.

– Akryylia käytän enemmän, sillä maalaan paljon ulkona.

Näyttelyn teokset löysivät paikkansa Kuivurigallerian tiloista vaivattomasti. Holopainen kertoo suunnitelleensa jo valmiiksi, mitkä teoksista sopivat yhteen ja minne taulut ripustetaan.

– Olen tehnyt tätä jo niin kauan, että siinä on syntynyt oma rutiininsa. Kuivurigalleria on tilana avara, luontoaiheiset teokset sopivat tänne tosi hyvin. Täällä ei myöskään ole kiskoja, vaan teokset voidaan ripustaa suoraan seinälle, mikä on hyvä, Holopainen kertoo.

Näyttelyssä esillä olevia teoksia Holopainen laskee tehneensä noin vuoden päivät. Kuva-artesaaniksi kouluttautunut taiteilija on tehnyt taidetta työkseen jo jonkin aikaa.

Poluilla-näyttely on auki Kuivurigalleriassa kesäkuusta elokuuhun patsaspuiston aukioloaikojen mukaisesti. Lisäksi Patsaspuisto ja näyttely ovat avoinna myös syyskuun viikonloppuina.

– Kokeilemme syyskuun aukioloa nyt ensimmäistä kertaa. Syyskuussa on kuitenkin usein edelleen kauniit kelit, mutta katsotaan, miten ihmiset löytävät paikalle, Loimaan kaupungin kulttuurisihteeri Monika Antikainen kertoo.

Hän myös muistuttaa, että Patsaspuiston sisäänpääsymaksuun sisältyy tänäkin kesänä pääsy myös Taidetaloon.

– Siellä on nyt taiteilija Martti Matilaisen Takaisin luontoon -näyttely, joka on myös näkemisen arvoinen, Antikainen sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän