LP:lle tappio ja voitto viikonlopulta

0
Perjantaina jokerina, sunnuntaina ysikössä. Antti Ropponen on osoittanut monipuolisuutensa ja tärkeytensä LP:lle alkukauden aikana ja ollut monessa ottelussa joukkueen menestyksen avainhahmona. HANNA PIELÄ / LP

LP–Puna-Mustat 1–2 (3–2, 0–2, 1–2).

LP–Jokioinen 2–0 (5–4, 7–2).

PESÄPALLO Miesten suomensarjan kärkikamppailusta ei jännitystä puuttunut perjantai-iltana. LP ja PuMu olivat pari viikkoa aiemmin kohdanneet Helsingissä, jolloin PuMu oli niukasti etevämpi.

PuMu sai otteluun unelma-alun, kun Ville Harjun lyönti painui LP:n kakkospuolelta helposti läpi kahden juoksun arvoisesti. Kotijoukkue sai kuitenkin konettaan käyntiin ja kimmersi tasoihin toisen tasoittavalla. Arttu Kunnarin lyömänä tuli ensimmäinen juoksu, mutta kunnia siitä kuuluu erinomaisesti kotiin taistelleelle Akseli Åbergille sekä Puna-Mustien ahneudelle hakea tilanteesta kahta paloa. Heti perään Toni Pomell kotiutti komeasti Aleksi Lahden, ja jakso oli tasan. Ulkopeli oli jälleen LP:llä erinomaista. Lukkari Joona Iivosesta huokui, että kärkikamppailu sytytti hänet erityiseen liekkiin. PuMu ei saanut sisällä mitään aikaan, ja viimeisessä vuorossa LP:n jatkuva painostus palkittiin, kun Iivonen roikotti pallon väliin ja Eetu Mutikainen toi voittojuoksun.

Toisella jaksolla sama kaava jatkui alussa. Iivosen johdolla PuMu ei saanut mitään aikaan. Ero tuli siinä, että LP:n oma sisäpeli alkoi myös yskähtelemään ja vieraiden lukkari Miika Hangasmaa sai otetta pelistä. Kolmannen tasoittavalla jakson avausjuoksut ilmestyivät tulostaululle. Ensin Nooa Hoikka ja heti perään pesäpallolegenda Jere Dahlström onnistuivat. LP ei juoksunteossa onnistunut, joten toisen jakson vei PuMu.

Supervuoroon vieraat lähtivät sisältä ja lähtivätkin tehokkaasti. Kärki rakensi ajolähdön josta Aksel Kesäläinen ei onnistunut, mutta sitten esiin astui jälleen Hoikka. Hän kotiutti Veli-Matti Sigvartin. Heti perään Harjun lyöntivuorolla kotipesään syntyi toinen palo, mutta harhaheiton avittamana Kesäläinen tuplasi PuMun johdon. LP:n onnistui niin ikään rakentaa paloton ajolähtö, mutta tulos jäi juoksun verran vajaaksi, kun ainoastaan Pomell onnistui kotiutuksessaan. Näin PuMu otti toisen voiton LP:stä tällä kaudella.

Nooa Hoikka ihastutti loimaalaisia LP-paidassa edelliset neljä kautta. Hän myönsi pelin jälkeen, että peli oli erityinen hänelle.

– Oli mahtava tulla takaisin. Kaikella lämmöllä muistelen Loimaata, ja oli kiva henkilökohtaisella tasolla päästä takaisin pelaamaan ulkopeliä juuri täällä. Saatiin nousujohteinen peli ja pystyttiin kääntämään se voitoksi. Täytyy olla kyllä tyytyväinen, että tämän tason vastus pystyttiin vieraissa voittamaan.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Iivonen oli hieman apeampana pelin jälkeen.

– Juoksun pesistä, ekalla onnistuttiin kimmertämään rinnalle ja ohi. Toisella PuMu löi pari ja meidän sisäpeliä sotki nopea sisävuoro ja pieni loukkaantuminen. Superissa ei saatu kiriä onnistumaan.

Iivosen lisäksi palkintoraati muisti Antti Ropposta, joka oli jälleen mailan varressa joukkueen eliittiä.

Kärkikamppailut jatkuivat Loimaalla heti sunnuntaina Jokioisten Koetusta vastaan.

LP meni avausvuorossa johtoon Toni Pomellin lyödyllä. Pomell itse kuitenkin lahjoitti kaksi Jero Talvisen lyömää seuraavassa ulkovuorossa. Toisen aloittavalla LP:n sisäpeli pyörähti oikein kunnolla jengalleen. JoKo pelasi läpi ottelun takatilannetta niin sanotulla tahko2 -kuviolla. Väliin jäi kuitenkin runsaasti tilaa, jonka LP hyödynsi. Ensin ysikköön noussut Antti Ropponen, sitten häpläyksistä sisuuntunut Pomell, sen jälkeen Joona Iivonen ja vielä päätteeksi Arttu Kunnari kaikki löivät pallon pinnan arvoisesti JoKon kenttään. Liekö toisen vuoron ilotulitus vai muutamat pienet torikokoukset hieman tyhjentäneet kotijoukkueen akkuja, sillä loppujakso oli siltä huolimatonta ja virheiden sävyttämää sisäpelaamista. LP:n onneksi myös JoKon lyöntipeli pysyi kurissa. Viimeisen tasoittavalla Miki Leppäniva puhkaisi kotijoukkueen kakkosluukun kahden juoksun arvoisesti, mutta muutoin kiri oli melko lailla kesy.

Toisella jaksolla ei muuttunut oikeastaan mikään. LP torjui Koetuksen avausvuoron ja iski tasoittavallaan itsensä karkumatkalle. Joona-Tapio Mattilan merkattu ykköstilannekumura yllätti Koetuksen takakentän kahden juoksun arvoisesti. Ropponen meni kentälle takaetenijäksi ja Jaakkolan vaihdettua hänet kakkoselle, paiskasi hän toisellaan pallon JoKon tahko2- kuviosta mielipaikastaan kakkospesän päältä lähes vanhalle kaukalolle saakka kolmen juoksun arvoisesti. 5–0, ja alkoi lopun odottelu. Koetus kavensi toisessa ja kolmannessa pinnalla, kun Vili Rantanen ja Sasu Iivarinen löivät merkistä väliin. LP löi lopullisen naulan arkkuun kolmannen tasoittavalla Mikko Lehtisalon ja Pomellin hienoilla osumilla.

Koetuksen ykköspalkittu, LP-kasvatti Jero Talvinen oli odotetusti hieman pettyneenä pelin jälkeen.

– Ei meidän sisäpeli oikein toiminut tänään. Tilanteet tulivat vähän väärille miehille, kun ei päästy kentälle silloin kun piti. Muuten oli kyllä kiva pelata täällä, vaikka kyllä alussa itseä ehkä hieman normaalia enemmän jännitti.

Kotijoukkueen leirissä oltiin tyytyväisempiä.

– Oikein tyytyväinen voi ja pitää olla. Pystyttiin pitämään sovituista ja suunnitelluista asioista kiinni. Sisäpeliä saatiin auki oikeisiin aikoihin, ja ulkopeli oli alun räpläilyjä lukuun ottamatta oikein mallikasta taas, pelinjohtaja Jesse Jokinen summasi.

Sunnuntain kamppailussa LP:n parhaina palkittiin J-T Mattila ja Pomell.

LP on nyt pelannut 20 ottelun runkosarjastaan kahdeksan. Kärkinelikko on erottunut. Siihen ryhmään kuuluu myös LP.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän