Rovio Pet Foods palkittiin Länsi-Suomen parhaana kasvuyrityksenä

0
Yhtiön tehdas sijaitsee Lomaalla Ysitien kupeessa ja lähellä raaka-aineiden tuottajia. ROVIO PET FOODS / EEVA LEHTONEN

LOIMAA Kauppalehti on myöntänyt Kasvaja-sertifikaatin Rovio Pet Foodsille tunnustuksena yrityksen vahvasta kasvusta ja menestyksekkäästä liiketoiminnasta. Sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat onnistuneet kasvattamaan liiketoimintaansa merkittävästi kolmen viimeisen vuoden aikana ja osoittaneet vahvaa taloudellista suorituskykyä.

Yhtiön tiedotteessa sanotaan, että Rovio Pet Foods on noussut nopeasti tunnetuksi kotimaiseksi lemmikkieläinten ruokia valmistavaksi yritykseksi kasvattaen liikevaihtoaan merkittävästi viime vuosien aikana.

Vahva tuotekehitysosaaminen on ollut keskeisessä roolissa yrityksen menestyksessä.

– Meidän on mahdollista olla edelläkävijöitä nopean sekä innovatiivisen tuotekehityksemme ansiosta. Eläinravitsemuksen asiantuntijamme Susanna Särkijärvi hyödyntää alan uusinta tutkimustietoa lemmikkien ravitsemuksesta suunnitelmissaan, jotka huomioidaan myös lyhyen aikavälin toteutuksissa, Rovio Pet Foodsin toimitusjohtaja ja perustaja Tero Rovio sanoo tiedotteessa.

Tero Rovio perusti Rovio Pet Foodsin vuonna 2019. Vuoden kuluttua perustamisesta lemmikkiruokien valmistukseen suunniteltu uusi tehdas oli toiminnassa. Raaka-aineet hankitaan niin läheltä kuin mahdollista.

– Kun toimintaa aloitettiin, oli Suomessa myytävistä lemmikkien kuivaruuista vain muutama prosentti kotimaisia, Rovio muistelee.

– Korona ja voimakas inflaatio haastoivat meidät tarkastelemaan suunnitelmiamme heti alkutaipaleella. Kaikki suunnittelusta valmistamiseen ja pakkaamiseen asti tapahtuu omassa tehtaassamme ilman ylimääräisiä välikäsiä, ja sen ansiosta pystymme reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Yrityksen arvio liikevaihdosta kuluvalla tilikaudella on noin 5,5 miljoonaa euroa. Toimitusjohtajan laskelmien mukaan sen odotetaan nousevan tuotannon tehostamisen ja toiminnan laajentumisen myötä 15 miljoonaan euroon viiden vuoden sisällä. Tehdas pystyy kymmenkertaistamaan tuotannon nykykapasiteetista. Osa kapasiteetista on käytössä omien tuotemerkkien valmistukseen ja osa sopimusvalmistukseen.

Tiedotteen mukaan käynnissä olevat neuvottelut sopimusvalmistuksesta kansainvälisille markkinoille tulevat toteutuessaan olemaan merkittäviä ja siivittävät toiminnan kasvua.

Tehtaalla tullaan jatkossa hyödyntämään aurinkovoimaa suunnitteilla olevan aurinkopuiston ansiosta. Alkukesästä tuotteiden pakkaaminen vaihtuu robottiaikaan, mikä tehostaa pakkaamon toimintoja. Suunnitelmissa on myös logistiikkakeskuksen rakentaminen tehtaan alueelle lähivuosina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän