Sade kiersi savupatsaat

0
Juho Laitamäki voitti Super Sport 4 500 -luokan Koljatti III:aan. Hänen ja Forest Kingillä vetäneen Aki Kylliäisen välillä paremmuus ratkaistiin vasta Pull Offissa.

HUMPPILA Tractor pullingin SM-sarja vedettiin käyntiin lauantaina Humppilan osakilpailulla. Varsinais-Suomen Traktoriklubi ry:n järjestämiin SM-vetoihin osallistui noin 40 kilpailijaa yhdeksässä sarjassa. SM-sarjojen lisäksi Humppilassa nähtiin 12 kilpailijaa kahdessa tieliikenneluokassa.

– Päivä sujui aivan loistavasti. Joka vuosi kehitytään tapahtumana ja tänä vuonna panostettiin varsinkin markkinointiin niin paljon kuin voi, kilpailujohtaja Anssi Aarnio iloitsi.

Aarnio kertoi aamupäivällä ajatelleensa yleisötavoitteeksi 3 000. Aarnion mukaan epävarma säätilanne verotti määrää hieman, mutta hän oli tyytyväinen toteutuneeseen noin 2 400 katsojaan.

Sade uhkaili tapahtumaa päivän aikana, mutta pilvet kiersivät vetoradan elokuvamaisen tarkasti. Ysitiellä satoi välillä niin rankasti, että autoilijat joutuivat lähes pysähtymään tien varteen; mutta pulling-yleisö sai pitää sateenvarjonsa lähes täysin kasattuina, eikä radan suojaamiseen varattuja pressuja jouduttu vetämään esiin.

– Meillä oli ilmeisesti hyvä sopimus yläkerran kanssa, kun sateet loppuivat lasitehtaan kohdalle.

– Yksi kaveri kertoi kääntyneensä Ysitien rampilla takaisin, kun ei viitsinyt tulla kastelemaan itseään. Sanoin, että olisi nyt ajanut sen kilometrin verran vielä.

Humppilan lauantaiset traktorivedot olivat ensimmäiset, jotka ajettiin uusiutuvalla dieselillä. Muutos ei yleisön silmiin näkynyt, sillä savupatsaat nousivat tutun komeina ja koneiden voima tuntui luissa ja tärykalvoissa vahvasti.

– Itse asiassa uusiutuvan dieselin setaaniluku on paljon korkeampi kuin fossiilisella. Eli se palaa paljon puhtaammin ja siitä saa enemmän tehoa irti, tuomarina toiminut Tomi Mäkelä kertoi.

Pulling-kilpailut järjestettiin Humppilassa nyt viidennen kerran. Viime vuonna Humppilassa vedettiin SM-sarjan päätöskilpailu, ja Aarnion mukaan nyt palattiin ”omalle paikalle” avauskisan järjestäjäksi.

– Hieman painetta muiden osakilpailujen järjestäjille, kun nämä olivat liiton edustajien mukaan parhaiten sujuneet kisat koskaan. Suurin kiitos tästä kuuluu yleisölle – yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia unohtamatta.

Paikalle oli lähdetty lähialueilta ja vähän kauempaakin. Järjestäjien mukaan varsinkin lapsiperheitä oli paikalla paljon tänä vuonna.

Tammelalainen Jouni Heikkilä saapui paikalle polkupyörällä. Hän kertoo käyneensä Humppilan kisoissa jokaisena kertana, ja voimanjyrähtelyt vievät suupielet hymyyn kerta toisensa jälkeen. Kisatunnelmasta Heikkilä lupasi nauttia täysin siemauksin, ja pyörällekin hän lupasi loppupäivän ajan lepoa.

– Tämä on valtavan hieno asia koko Humppilalle, että tänne saadaan näin paljon ihmisiä vetävä tapahtuma, Heikkilä iloitsi ja lisäsi odottavansa eniten Farm Sport -sarjan ”ihan tavallisia” vetäjiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän