Tammiaisten sillan pintarakenteet uusitaan – liikenne ohjataan kiertotielle

0
Liikennemäärä Tammiaisten sillalla on noin 300 ajoneuvoa vuorokaudessa. VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUS

LOIMAA Varsinais-Suomen Ely-keskus aloittaa Loimaalla maantiellä 12727 (Tammiaistentie) sijaitsevan Tammiaisten sillan pintarakenteiden uusimistyöt heinäkuun alussa. Liikenne sillalla joudutaan katkaisemaan töiden ajaksi, ja se ohjataan 19 kilometrin pituiselle kiertotielle 1.7. ja 11.8. välisenä aikana. Jalankululle ei pystytä järjestämään väliaikaista kulkuyhteyttä siltapaikan läpi.
Tammiaisten silta on tyypiltään jännitetty betoninen jatkuva palkkisilta, joka on valmistunut vuonna 2002. Sillalle on tehty useampi ylläpitokorjaus 2010-luvulta alkaen. Vaurioitumista on tarkasteltu laajennetussa yleistarkastuksessa vuonna 2022. Tarkastuksessa on havaittu muun muassa vaurioita päällysteessä sekä puutteita kuivatuksessa. Sillan kannen pintarakenteet uusitaan vedeneristyksineen, ja kuivatuslaitteita parannetaan.
Liikenne siltapaikalla katkaistaan maanantaina 1.7. kello 10, jolloin nykyisen sillan pintarakenteiden purkutyöt aloitetaan. Korjaustöiden ajaksi liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle Vampulan kautta eli maantien 2101 (Mälläistentie), maantien 12715 (Tanokkaantie) ja 12719 (Huhtaantie) kautta. Kiertotien pituus on noin 19 kilometriä. Jalankulkuturvallisuuden takia siltatyömaan läpi ei pystytä järjestämään kulkuyhteyttä pintarakenteiden purku- ja rakentamistöiden aikana.
Ely-keskuksen tiedotteen mukaan sillan liikennekatkoaika on suunniteltu koululaisten kesäloma-aikaan ja maataloustöiden kiireaikojen ulkopuolelle. Silta avataan liikenteelle viimeistään 12.8. mennessä. Siltapaikan viimeistelytyöt valmistuvat elokuun loppuun mennessä.
Liikennemäärä sillalla on noin 300 ajoneuvoa vuorokaudessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän