Ylioppilaat saivat juhlansa

0
Novidan Loimaan lukion ylioppilasjuhlassa otettiin yhteiskuvia, kuultiin puheita ja musiikkia sekä jaettiin stipendejä ja muita muistamisia.

LOIMAA Riemu oli suuri, kun 57 nuorta painoi valkoisen lakin päähänsä lauantaina Novida Loimaan lukion ylioppilasjuhlassa. Uusista ylioppilaista valmistui kolme myös ammattiin, eli he suorittivat kaksoistutkinnon.

Rehtori Hannu Lahti kertoi valmistuvan ikäluokan olevan ensimmäinen, joka on käynyt lukion laajennetun oppivelvollisuuden piirissä.

– Iloksemme voidaan myös todeta, että tänä keväänä kaikki, joiden oli tarkoitus valmistua, myös läpäisivät ylioppilaskokeet, eli niin sanottuja reppuja ei tullut.

Humppilalaiselle Juho Lautaojalle , 19, ja alastarolaiselle Aaron Asplundille , 19, valmistujaispäivä tuntui suurelta saavutukselta. Lukio oli molemmille aikoinaan selkeä valinta, mutta tuoreet ylioppilaat kertoivat koulunkäyntiin kuuluneen myös koettelemuksia.

– Lukio toi elämään paljon muutoksia ja opetti vastuuta ja omasta elämästä huolehtimista.

Vanhojen tansseissa he olivat kahdesti ja nostavat ensimmäiset tanssit lukion mieleenpainuvimpiin hetkiin. Myös todistuksiin nuorukaiset olivat varsin tyytyväisiä ja lähtivät lakituksesta juhlimaan läheistensä kanssa. Illalla oli tiedossa jatkot Loimaalla ja Turussa.

Loimaan lukiolle he antoivat pientä kritiikkiä.

– Parannettavaa olisi. Opettajia vaihtui paljon, ja meidän aikanamme opetuksen laatu laski.

Myös oripääläiset Salla Kössi , 18, ja Eeva-Maria Ojanperä , 18, totesivat, että hyvältä tuntuu ja että oikeastaan lukioaika hupeni liiankin nopeasti.

– Kulkuyhteydet olivat välillä huonot, mutta se helpotti, kun saimme ajokortit.

Kössin ykkösmuistoihin kuuluvat yhteisölliset jutut, kuten vanhojen tanssit ja penkkarit, ja opiskelutkin sujuivat vaivatta.

– Opin itsestäni tosi paljon ja myös sitä, kuinka voin opiskella entistä paremmin.

Kesän Kössi aikoo tehdä töitä ja mökkeillä, syksyllä hän aloittaa historian opinnot Tampereen yliopistossa.

Ojanperän mielestä lukiossa parasta oli se, että sai hyvät mahdollisuudet oman mielenkiintonsa löytämiseksi. Hän innostui kielistä ja toivoo niistä uraa.

– Tajusin tykkääväni kielistä, kun pääsin opiskelemaan espanjaa, saksaa, ruotsia ja englantia. Todistukseenkin olin tosi tyytyväinen, kirjoitin viisi kieltä ja matematiikan, E:tä ja M:ää.

Kesää Ojanperä on suunnitellut työntäyteiseksi, kun hommia on kahdessakin paikassa.

– Toivon myös, että kesällä pääsisin interreilaamaan Sallan kanssa, kun meille jäi kavereita lukion Erasmus-projekteista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän