Loimaan Yrityspuiston toimitilahankkeella on yhä valmius toteutua

0
Hanna Rannanperä tunnetaan etenkin Hulmin Huollon toimitusjohtajuudesta. Rannanperä siirtyy toiselle paikkakunnalle töihin elokuun alusta alkaen. Hän kuitenkin jatkaa Loimaan Yrityspuiston toimitusjohtajana.

LOIMAA – Rakennushanke voidaan tarvittaessa käynnistää nopealla aikataululla. Rakennuspäätöstä ei ole tehty.

Näin summaa Loimaan Yrityspuiston tilannetta kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Hanna Rannanperä.

Kiinteistö oy Loimaan Yrityspuisto perustettiin runsaat neljä vuotta sitten, ja sen yhtenä tarkoituksena on ollut toteuttaa yrityshalli Loimaalle. Toimitilaprojektissa on ollut kyse kolmivaiheisesta suunnitelmasta, joka mahdollistaisi kolmenkin yrityshallin toteuttamisen alueelle.

Kiinteistöosakeyhtiö osti vajaan hehtaarin suuruisen tontin Niittukulman yritysalueelta, Ysitien eteläisen ylikulkusillan tuntumasta parisen vuotta sitten. Kyseiselle tontille voidaan rakentaa ensimmäinen, noin 1 500 neliön suuruinen halli.

Rannanperä sanoo, että suunnitelmat ovat valmiit ensimmäisen hallin osalta ja suunnitelmia voidaan tarvittaessa räätälöidä yrityksen mieltymysten mukaan.

Käytännössä Yrityspuiston kiinteistöosakeyhtiö voi rakennuttaa hallin ja halliin sijoittuva yritys voi tulla siihen vuokralaiseksi. Rannanperän mukaan toimitilan lunastaminenkin on mahdollista.

Yrityspuisto on luopunut alueella kahden muun tontin varauksista. Jos kuitenkin ensimmäiseen halliin löydetään yritystoimintaa ja halli lähtee nousemaan, tarkoituksena on varata seuraava tontti tulevaisuutta silmällä pitäen.

Koronapandemia viivästytti aikoinaan Yrityspuiston alkuvaiheessa suunnitelmien toteuttamista. Sittemmin yhtenä tavoitteena oli, että kuokka oltaisiin päästy lyömään rakennustyömaalla maahan keväällä 2022 (LL 2.12.2021).

Yritystoimintaa ja sitä kautta vuokralaista halliin ei ole toistaiseksi saatu. Tämän Rannanperän arvioi johtuvan etenkin rakentamisen suhdanteesta ja yleisemmin talouden matalasuhdanteesta, jos ei suoranaisesta lamasta.

Rannanperä sanoo, että kiinnostuneita yrityksiä on matkan varrella ollut.

Yrityspuistossa on osakkaina kymmenen loimaalaista yritystä ja yrittäjää, jotka omistavat noin 68 prosenttia kiinteistöosakeyhtiöstä. Loimaan kaupunki omistaa loput vähemmistöosakkaana.

Yrityspuisto on tarkoitettu Loimaan elinkeinoelämän vauhdittajaksi. Toimitilahankkeen myötä Loimaalle on tavoiteltu uutta yritystoimintaa, joka voisi mahdollisesti tukea myös olemassa olevaa paikallista yrityselämää.

Rannanperän mukaan Yrityspuiston osakkaat ovat olleet tyytyväisiä Yrityspuistoon, vaikka toimitilahanke ei olekaan vielä toteutunut. Hän sanoo Yrityspuiston luoneen Loimaalle näkyvyyttä ja tunnettuutta. Tärkeimpänä hän muistuttaa siitä, että Niittukulman alueelle on myös saatu sinne sijoittuneita yrityksiä, vaikka ne eivät olekaan toteuttaneet hankkeitaan Yrityspuiston alla.

– Nämä yritykset ovat löytäneet sopivan kiinteistön jostakin muualta.

Rannanperän mielestä varsinaisen Yrityspuiston rakennushankkeen ohella on tärkeää luoda aktiivisesti yritystoimintaa, parantaa olemassa olevien yritysten verkostoja ja saada synergiaetuja toimimalla yhdessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän