Esson silta suljetaan väliaikaisesti ajoneuvoliikenteeltä

0
Satakunnantien remontin vaikutukset ulottuvat pian myös Esson sillalle.

LOIMAAN keskustassa Loimijoen ylittävä niin sanottu Esson silta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kahden viikon kuluttua.

Sillan tilapäinen sulkeminen liittyy Satakunnantien remonttityömaahan ja erityisesti Turuntien liittymän alueen kaivuutöihin.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan sulku alkaa viikolla 30 eli heinäkuun 22. päivä alkavalla viikolla.

Työmaan rakennuttajan puolelta Loimaan Veden johtaja Kimmo Virta arvioi sillan sulun kestävän pari viikkoa. Hän sanoo tavoitteena olevan, että kevyt liikenne ja pelastusajoneuvot pääsevät kulkemaan sillalta läpi sulun aikanakin.

Sulun aikana ajoneuvoliikenne kulkee joko Mäenpään sillan tai Ysitien kautta. Peltoisissa sijaitsevaan rautatien alikulkuun viitaten Virta sanoo, että raskaalle liikenteelle Ysitie on käytännössä ainoa kiertoreitti.

Turuntien viereinen Väinölänkatu on tarkoitus muuttaa tilapäisesti kaksisuuntaiseksi. Virta sanoo, että työmaan eteläpuolella ennakkomerkit tulevat rautatiesillan eli Hämeentien paikkeille.

Esson sillan sulkeminen ei kuulunut alkuperäisiin suunnitelmiin, kun Satakunnantien remonttiin ryhdyttiin viime vuonna.

Virta kertoo, että suunnitelmien mukaisesti Satakunnantiellä Turuntien liittymän alueelle kaivetaan uutta viemäri-, vesi- ja hulevesijohtoa ja alun perinkin oli tiedossa, että alueen liikennejärjestelyt joudutaan tekemään tarkkaan.

Hänen mukaansa kesän kaivuutöiden yhteydessä ilmeni, että hulevesilinja joudutaan tuomaan aiemmin suunniteltua lähemmäs siltaa. Hän sanoo, että työalue menisi liian ahtaaksi, jos siltaa ei suljettaisi ajoneuvoliikenteeltä.

Satakunnantien remontissa on kyse Loimaan Veden ja Loimaan kaupungin työmaasta. Pääurakoitsijana on Maisemarakennus Viitanen oy.

Tähän mennessä remontoitua Satakunnantietä on päällystetty suurin piirtein Seurahuoneelle saakka. Virta tavoittelee, että kadun loppuosa päästäisiin päällystämään elokuun alkupuolella pian Turuntien alueen kaivuutöiden valmistuttua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän