Siipirikkoinen LP voittoon

0
Loimaan Palloilijoiden Eemeli Mäki onnistui oikealla hetkellä ja käänsi toisen jakson kotijoukkueelle tuskaisten vaiheiden jälkeen. HANNA PIETILÄ

LP–JoKo-jun 2–0 (2–1, 4–1).

PESÄPALLO Miro Märsylä, Tommi Malinen, Joona-Tapio Mattila, Aleksi Lahti, Niko Mäki, Iiro Hämäläinen. Poissaolijoiden lista oli melko merkityksellisen pitkä torstai-iltana, kun LP sai vieraakseen sarjajumbon, vielä pisteittä olleen Jokioisten Koetus juniorit. Mutta silloin, kun joku on poissa, aina joku muu saa mahdollisuuden. Kokeneiden tuuraajien Joni Kalttosen ja Sebastian Jaakkolan lisäksi kokoonpanoon Suomensarja-debyyttiin oli nostettu seuran omat juniorit, 15-vuotiaat Viljami Selinheimo ja Eero Sillanpää.

Hyvä alku ja vahva loppu kovan ulkopelin tukena – se oli tällä kertaa LP:n menestysresepti. Avausvuorossa Joona Iivonen puhkaisi kakkosluukun ja Akseli Åberg kiersi kakkoselta kotiin. 2–0 syntyi, kun Mikko Lehtisalo pisti hienosti pallon merkistä väliin ja Toni Pomell syöksyi kotiin. Sitten LP:n sisäpeli tyrehtyi. Onneksi ulkopeli oli totutun kovaa, ja JoKo-jun ei saanut omilla yrityksillään aikaan jatkuvaa painetta. Yhden juoksun se sai tehtyä, kun Roope Arkkila kotiutti Rasmus Lintulan.

Toisella jaksolla sama kaava jatkui. LP:n sisäpeli yskähteli ja turhat palot vaivasivat joukkueen peliä. Arkkilan hienolla lyönnillä JoKo-jun meni johtoon toisen tasoittavalla. Kuten monesti aiemmin tällä kaudella, silloin kun on pakko, sitten kokoonpanosta löytyy joku, joka onnistuu nousemaan esiin. Tasoitusjuoksu syntyi harhaheitolla Åbergin tuomana viimeisessä vuorossa. LP rakensi siitä ajolähdön, mutta kaksi ensimmäistä yritystä tuottivat vain palot. Kahden palon ajotilanteessa viimeisellä lyönnillä Eemeli Mäki onnistui täydellisesti ja lyönnillä kerkesivät niin Jaakkola kuin Joona Iivonenkin. Heti seuraavalla lyönnillä räpsähti lisää, kun Kalttonen puhkaisi kakkospuolen ja Antti Ropponen kiersi kakkoselta kotiin 4–1-juoksun. Ulkopeli piti viimeisen tasoittavalla, ja näin kolme arvokasta sarjapistettä jäi LP:lle.

Sankarin viitan päälleen pukenut Mäki veisteli pelin jälkeen.

– Oli hieno pelikeli ja hieno pelata itsekin näiden kokeneiden Kalttosen ja Jaakkolan kanssa. Uskon, että oli myös näille meidän c-pojille hienoa päästä pelaamaan suomensarjadebyyttiään niin, että mukana oli pari seuraikonia. Omasta pelistä ei nyt muuta ihmeellistä, mutta kyllä juoksun lyöminen on aina hienoa ja etenkin, kun tuli näin tärkeällä hetkellä, niin totta kai se tyydyttää.

Pelinjohtaja Jesse Jokinen oli samoilla linjoilla. Kokoonpanohaasteet olivat toki mielessä päällimmäisinä.

– Kuusi miestä sivussa, mutta kyllä itsellä oli siltikin meidän ulkopeliimme kova luotto peliin lähdettäessä. Mutta sisällä oli odotettavissa haasteita, ja niitä kyllä sitten olikin. Joka tapauksessa hienoa, että löytyi näitä kokeneita ja myös c-poikia auttamaan, niin saatiin täysi kokoonpano jalkeille. Nuoret miehet tulivat hienosti mukaan, vaikka rooli jäi varmasti vähän pieneksi, kun sisäpeli oli muutenkin nahkeaa. Hienoa avoimuutta kuitenkin, että olivat näin lyhyellä varoajalla valmiita rohkeasti hyppäämään mukaan.

LP:n parhaina palkittiin Iivonen ja sadan prosentin sisäpelitehoilla, hieman uudessa roolissa operoinut Arttu Kunnari.

Kausi jatkuu lauantaina vieraspelillä Riihimäellä.

Jussi-Pekka Niittymäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän