Ruokaa uppoaa Power Cupissa valtavat määrät

0
Ruokailijoiden jono kiemurteli pitkälle metsään saakka. SARI HOLAPPA

LOIMAAN jäähalli oli torstaina tupaten täynnä lounastajia ennen puolta päivää. Pielavedeltä Power Cup -turnaukseen tullut Toivo Suihkonen, 12, oli nukkunut yönsä Hirvikosken liikuntahallissa, ja tankkasi nyt ennen ensimmäistä peliään. Hän kertoi olleensa Power Cup -tapahtumassa kaksi kertaa aiemmin, ja odotti nyt jo innolla tulevia päiviä. Myös ruoka maittoi.

Jäähalli oli torstaina täynnä lounastajia ennen puolta päivää. Etualalla ruokailevat Pielavedeltä tulleet juniorit.

Ruokahuollosta jäähallissa vastaava Pirjo Kivinen kertoi, että lämmintä ruokaa on tarjolla kaksi kertaa päivässä, lounas- ja päivällisaikaan. Annoksia yhtä ruokailukertaa kohden on varattu 7 500, joka on kiloissa salaatit mukaan lukien 2 200. Vuorokaudessa lämmitetään siis 15 000 annosta.

– Olemme vuokranneet kuusi yhdistelmäuunia, ja ensimmäinen satsi laitettiin tänä aamuna uuniin kello 7.

Kivisen mukaan uunien annetaan jäähtyä hiukan aikaa lounaan jälkeen, minkä jälkeen alkaa päivällisen lämmittäminen. Ruoat tulevat HK:lta ja tuoresalaatit Mäkitalon farmilta.

Tuija Järvinen jakoi kempeleläisille Anni Dahlbackalle ja Elina Aaltoselle lounaaksi kinkkukiusausta. Järvinen kehui sekä tapahtuman tunnelmaa että nuoria, jotka ovat hänen mielestään erittäin kohteliaita.

Loimaan kaupungilla ruokapalvelupäällikkönä työskentelevä Kivinen sanoo olevansa mukana rakkaudesta lentopalloon, vaikka sai käyttää tapahtumajärjestelyihin myös hieman työtunteja. Hän kertoo tehneensä maanantaista alkaen noin 14 tunnin päiviä, mutta vielä hän ei myönnä, että väsyttäisi.

– Olen aina tykännyt leireistä, vaikka onhan tämä aivan omaa kokoluokkaansa.

Hän muistuttaa, että ilman vapaaehtoisia mikään ei pyörisi. Ruokapuolella vapaaehtoisia on kahdessa vuorossa ja kummassakin on kerrallaan 50 töissä. Vapaaehtoisten lisäksi mukana on seitsemän kaupungin ruokapalvelun ammattilaista eri vastuutehtävissä.

Kirsi Kankaanpää ja Sanna Koski (edessä) nostelivat kinkkukiusauslaatikoita uunista ulos. Ruokahuollosta vastaava Pirjo Kivinen (takana) sanoo, että tapahtumaan on vuokrattu kuusi yhdistelmäuunia, joilla lounas ja päivällinen lämmitetään.

Keittiövuorossa olleet Kirsi Kankaanpää ja Sanna Koski sanoivat kaiken menneen siihen saakka moitteetta. Kankaanpää kertoi olleensa aiemminkin isoissa tapahtumissa vapaaehtoisena, ja homma sujuikin siksi pitkälti jo tuttuun tapaan. Koski taas sanoi olleensa aiemmin pesäpalloleirillä, mutta näin ison tapahtuman vapaaehtoisuus oli aivan uutta.

– Mutta on ollut todella mukavaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän