Neuvosto: kanttorin valinta laillinen

LOIMAAN seurakunnan kirkkoneuvosto on sitä mieltä, että johtavan kanttorin valinnasta tehty valitus on aiheeton ja se pitäisi hylätä.
Kirkkovaltuusto valitsi viime syksynä seurakunnan uudeksi johtavaksi kanttoriksi Kaija Huhtasen (LL 3.10.2015).
Sittemmin yksi johtavan kanttorin virkaa hakeneista on tehnyt kirkollisvalituksen Turun hallinto-oikeuteen.
Valituksessa vaaditaan kirkkovaltuuston päätöksen kumoamista laittomana ja asian palauttamista uudelleen käsiteltäväksi. Perusteluiksi esitetään muun muassa se, että kirkkovaltuuston päätös on tasa-arvolain vastainen.

KIRKKONEUVOSTO katsoo, että johtavan kanttorin vaali toimitettiin laillisesti.
Neuvoston mukaan johtavaa kanttoria etsittäessä tärkeimpänä kriteerinä ei ollut pitkä kokemus kanttorin virasta, vaan muun muassa seurakuntalaisten osallistaminen ja innostaminen sekä seurakunnan musiikkielämän uudistaminen.
Kirkkoneuvoston mielestä sukupuolten välistä tasa-arvoa ei loukattu, koska Huhtasen valintaa puolsivat muut perusteet.
Edelleen neuvosto muistuttaa, että kirkkovaltuuston suljetun lippuäänestyksen tulos oli varsin selkeä Huhtasen puolesta.
Neuvoston lausunto on esitys, ja kirkkovaltuuston on tarkoitus antaa lopullinen lausunto hallinto-oikeudelle helmikuussa.

Lari Kiviranta

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Pala Kakkua

Tilaa lahjalehti

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry