Lähitapiola

Neuvosto: kanttorin valinta laillinen

LOIMAAN seurakunnan kirkkoneuvosto on sitä mieltä, että johtavan kanttorin valinnasta tehty valitus on aiheeton ja se pitäisi hylätä.
Kirkkovaltuusto valitsi viime syksynä seurakunnan uudeksi johtavaksi kanttoriksi Kaija Huhtasen (LL 3.10.2015).
Sittemmin yksi johtavan kanttorin virkaa hakeneista on tehnyt kirkollisvalituksen Turun hallinto-oikeuteen.
Valituksessa vaaditaan kirkkovaltuuston päätöksen kumoamista laittomana ja asian palauttamista uudelleen käsiteltäväksi. Perusteluiksi esitetään muun muassa se, että kirkkovaltuuston päätös on tasa-arvolain vastainen.

KIRKKONEUVOSTO katsoo, että johtavan kanttorin vaali toimitettiin laillisesti.
Neuvoston mukaan johtavaa kanttoria etsittäessä tärkeimpänä kriteerinä ei ollut pitkä kokemus kanttorin virasta, vaan muun muassa seurakuntalaisten osallistaminen ja innostaminen sekä seurakunnan musiikkielämän uudistaminen.
Kirkkoneuvoston mielestä sukupuolten välistä tasa-arvoa ei loukattu, koska Huhtasen valintaa puolsivat muut perusteet.
Edelleen neuvosto muistuttaa, että kirkkovaltuuston suljetun lippuäänestyksen tulos oli varsin selkeä Huhtasen puolesta.
Neuvoston lausunto on esitys, ja kirkkovaltuuston on tarkoitus antaa lopullinen lausunto hallinto-oikeudelle helmikuussa.

Lari KivirantaSää

Pala Kakkua

Loimaan Lehti 100v 250px

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Hirvi seikkaili Loimaan keskustassa 22.5.2016

Reitiltään eksynyt hirvi seikkaili Loimaan ydinkeskustassa. Kuvaus: Petra Heinonen.

Loimaa, Petty Pilgrims Hennijoen vanhalla koululla, 2, 15.5.2016

Loimaa, Petty Pilgrims Hennijoen vanhalla koululla, 2, 15.5.2016. Keikkapaikka Hennijoen vanha kansakoulu ja järjestäjänä Hennijoen Pienviljelijäyhdistys.

Loimaa, Petty Pilgrims Hennijoen vanhalla koululla, 1, 15.5.2016

Loimaa, Petty Pilgrims Hennijoen vanhalla koululla, 1, 15.5.2016. Keikkapaikka Hennijoen vanha kansakoulu ja järjestäjänä Hennijoen Pienviljelijäyhdistys.