Muuttoaika

Amerikkalaismuusikko Johan Rundman vieraili sukunsa juurilla Loimaalla

Helsingissä asuva Micke Rundman kuvasi Jonathan Rundmanin Ryngöntiellä. Samaan sukuun kuuluvat Rundmanit tutustuivat toisiinsa internetin välityksellä 2000-luvun alussa. Kuva: Kiti Salonen

Helsingissä asuva Micke Rundman kuvasi Jonathan Rundmanin Ryngöntiellä. Samaan sukuun kuuluvat Rundmanit tutustuivat toisiinsa internetin välityksellä 2000-luvun alussa. Kuva: Kiti Salonen

LOIMAA Amerikkalainen muusikko Jonathan Rundman seisoo Haaralla tienviitan alla ja hymyilee kännykkäkameralle. Selfien taustalla näkyvä Ryngöntie on saanut nimensä hänen sukunsa mukaan. Maakirjat ulottuvat vuoteen 1540, jolloin Onkijoella oli kaksi taloa: Hollo ja Rynkö. Rynköä asuttanut Mårten Rynkö oli Rundmanin esi-isä 15. polvessa. Vuosisatojen saatossa Rynkö-nimestä kehittyi Rungius ja Rundman. Nykyisin tila tunnetaan Aittamäen kartanona.

Rundmanin isoisovanhemmat muuttivat 1900-luvun alussa Michiganiin, jonka suomalaisyhteisössä myös Rundman varttui.

Suomalaiset juuret kuuluvat indie-poppia soittavan Rundmanin musiikissa vahvasti. Hän on myös keikkailut yhdessä amerikansuomalaisen kansanmusiikkiyhtyeen Kaivaman ja kansanmuusikko Arto Järvelän kanssa.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 15.10.2016 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.