Liikuntapalveluketjulla pyritään ennaltaehkäisemään diabetesta

LOIMAALLA on tartuttu tyypin 2 diabeteksen ehkäisytyöhön vakavasti: liikunnan palveluketjulla (LiPaKe) pyritään välttämään lisäsairastumiset ja edistämään juuri diagnosoitujen asiakkaiden terveyttä.
– Loimaalla on tyypin 2 diabeetikkoja paljon, ja hoidon kokonaiskustannukset ovat keskimääräistä korkeammat, hankkeen ohjausryhmässä toimiva fysioterapeutti Minna Koivula taustoittaa.
Liikkumattomuus on yksi suurimmista diabeteksen riskitekijöistä. Loimaalla on marraskuusta asti alettu tarjota korkean riskin henkilöille liikuntaneuvontaa, jolla pyritään pysyviin elintapamuutoksiin.
– Kaikkein tärkeintä ovat oma-aloitteisuus ja halu sitoutua. Liikuntaneuvoja ei pysty muuttamaan kenenkään elämää, vaan motivaation täytyy lähteä itsestä, Koivula toteaa.
LIIKUNTANEUVONTAAN pääseminen edellyttää kohderyhmään kuulumisen lisäksi lähetettä terveydenhoitajalta tai lääkäriltä. Oman diabetesriskin voi tarkastaa myös Diabetesliiton sivujen arviointilomakkeesta. Asiakas saa käyntikortin liikuntaneuvojalle, johon hänen tulee itse ottaa yhteyttä.
– Jo tämä karsii pois huonosti motivoituneet, sillä palvelua ei tyrkytetä väkisin, liikuntaneuvojana toimiva fysioterapeutti Kaija Kojo sanoo.

Liikuntaneuvojana toimii Loimaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen fysioterapeutti Kaija Kojo. Aluehallintoviraston hankkeelle myöntämällä avustuksella on hankittu muun muassa kuntopyörä, kävelysauvoja ja askelmittareita. Kuva: Maija Paloposki

Maija Paloposki

 

Lue lisää 5.1.2016 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla