Muuttoaika

Liikuntapalveluketjulla pyritään ennaltaehkäisemään diabetesta

LOIMAALLA on tartuttu tyypin 2 diabeteksen ehkäisytyöhön vakavasti: liikunnan palveluketjulla (LiPaKe) pyritään välttämään lisäsairastumiset ja edistämään juuri diagnosoitujen asiakkaiden terveyttä.
– Loimaalla on tyypin 2 diabeetikkoja paljon, ja hoidon kokonaiskustannukset ovat keskimääräistä korkeammat, hankkeen ohjausryhmässä toimiva fysioterapeutti Minna Koivula taustoittaa.
Liikkumattomuus on yksi suurimmista diabeteksen riskitekijöistä. Loimaalla on marraskuusta asti alettu tarjota korkean riskin henkilöille liikuntaneuvontaa, jolla pyritään pysyviin elintapamuutoksiin.
– Kaikkein tärkeintä ovat oma-aloitteisuus ja halu sitoutua. Liikuntaneuvoja ei pysty muuttamaan kenenkään elämää, vaan motivaation täytyy lähteä itsestä, Koivula toteaa.
LIIKUNTANEUVONTAAN pääseminen edellyttää kohderyhmään kuulumisen lisäksi lähetettä terveydenhoitajalta tai lääkäriltä. Oman diabetesriskin voi tarkastaa myös Diabetesliiton sivujen arviointilomakkeesta. Asiakas saa käyntikortin liikuntaneuvojalle, johon hänen tulee itse ottaa yhteyttä.
– Jo tämä karsii pois huonosti motivoituneet, sillä palvelua ei tyrkytetä väkisin, liikuntaneuvojana toimiva fysioterapeutti Kaija Kojo sanoo.

Liikuntaneuvojana toimii Loimaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen fysioterapeutti Kaija Kojo. Aluehallintoviraston hankkeelle myöntämällä avustuksella on hankittu muun muassa kuntopyörä, kävelysauvoja ja askelmittareita. Kuva: Maija Paloposki

Maija Paloposki

 

Lue lisää 5.1.2016 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Suomi 100

Pala Kakkua

SPM –

Arkistot
Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlan vieraiden kanssa valssia

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu valssi.

Loimaan neljäsluokkalaiset ja itsenäisyysjuhlan vieraat tanssivat cicapoa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa vieraiden kanssa tanssittu cicapo.

Loimaan neljäsluokkalaiset tanssivat itsenäisyysjuhlassa letkajenkkaa

Loimaan kaupungin neljäsluokkalaiset järjestivät Liikuntahallissa 4.12.2017 itsenäisyysjuhlan, jonka ohjelmaan kuului tanssiesityksiä. Tässä on vuorossa letkajenkka eli letkis.