Testaa tietosi kuntavaaaleista

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona. Ennakkoäänestysaikaa on viikko, ennakkoäänestys päättyy 4. huhtikuuta. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 9. huhtikuuta.

Kokosimme kysymyksiä kuntavaaleista, äänestysoikeudesta ja valtuustojen tehtävistä alla olevaan koneeseen. Tiedätkö, minkälaisista asioista kunnanvaltuustot päättävät ja ketkä voivat asettua vaaleissa ehdolle? Testaa tietosi!

 

Voit jakaa tietokilpailun tuloksesi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja haastaa myös ystäväsi testaamaan tietonsa.

 

 

Kuntavaalit

  • Ennakkoäänestys alkaa 29.3.2017.
  • Erityisissä ennakkoäänestyspaikoissa kuten sairaaloissa ja vanhainkodeissa voivat äänestää vain niissä hoidettavana olevat henkilöt.
  • Varsinainen vaalipäivä on 9.4.2017.
  • Varsinaisena äänestyspaikat ovat avoinna kello 9–20.
  • Vuoden 2012 kuntavaaleissa äänesti ennakkoon 42,4 prosenttia äänioikeutetuista.
  • Vuoden 2012 kuntavaaleissa kävi äänestämässä kaikkiaan 58,3 prosenttia äänioikeutetuista.
OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ampiainen grillilihan kimpussa

Ampiaiset ovat paitsi makean- myös proteiininhimoisia. Ne kuljettavat grillilihankimpaleita pesässä kasvaville toukille. Kuvaus: Valtteri Marjamäki.

1st Annual X-frame Meet, 19.7.2018, Loimaan Lehti

Loimaalla järjestettiin x-runkoisten Chevroletien (1958-1964) kokoontuminen. Paikalle saapui 15 autoa, joista tässä letkassa 13. Loimaan Lehti/Kati Uusitalo

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry