Loimaa 1.7.-31.8.

Vietnamilaisissa kääryleissä maistuu kevät

LOIMAA/HIRVIKOSKI Vietnamilaisessa keittiössä käytetään paljon tuoreita vihanneksia, yrttejä ja mereneläviä. Kun niitä kaikkia kääräistään riisipaperin sisään, syntyy kaalikääryleiltä näyttäviä ja hieman sushilta maistuvia kevätkääryleitä.

Evankelisessa kansanopistossa pidettävällä Maukas englanti -kokkauskurssilla puhutaan  spring rollseista, sillä ruoanlaitto tapahtuu englannin kielellä. Projektikoordinaattori Ilze Liepina-Naula sanoo yhdessä tekemisen olevan loistava tapa oppia kieltä, kokkailua, kulttuureja ja tutustua uusiin ihmisiin.

Hanke huipentuu alkuvuonna julkaistavaan keittokirjaan, joka sisältää reseptejä ja suomienglanti-sanakirjan.

 

Vietnamilaiset tuoreet kevätkääryleet

1 tl sokeria

8 riisipaperia

50 g vermiselliä (nuudeli)

4 tl kalakastiketta (maustekastike)

2 salaatinlehteä pilkottuna

3 rkl tuoretta korianteria pilkottuna

2 rkl tuoretta (thai)basilikaa pilkottuna

3 rkl tuoretta minttua pilkottuna

8 jättikatkarapua halkaistuna pituussuunnassa kahtia

Keitä vermiselliä 3–5 minuuttia, tai kunnes se on al dente, ja valuta se. Täytä iso kulho lämpimällä vedellä. Kasta riisipaperit yksi kerrallaan veteen noin sekunniksi, jotta paperit pehmenevät. Aseta riisipaperin keskelle kaksi ravunpuolikasta, kourallinen vermiselliä, basilikaa, minttua, korianteria ja salaattia. Jätä reunoille muutama sentti tyhjää tilaa. Käännä riisipaperin reunat sisälle päin ja rullaa kääryle tiukasti.

 

Henna Koivistosta kevätkääryleiden tekeminen muistutti vähän askartelua. Projektikoordinaattori Ilze Liepina-Naula näytti, miltä valmiin kevätkääryleen pitäisi näyttää. (Kuva: Kiti Salonen)

 

Kevätkääryleet kätkevät sisäänsä salaattia, yrttejä, vermiselliä ja katkarapuja. (Kuva: Kiti Salonen)

Lue lisää 10.10.2017 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Kesälehti 2018

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Loimaan varhaiskasvatuksen yhteislaulutempaus 17.5.2018

Loimaan kaupungin varhaiskasvatus järjesti torstaina lapsille ja vanhemmille yhteislaulutilaisuuden pesisstadionilla Allsång-hengessä. Paikalla oli viitisensataa laulajaa ja leikkijää. Video: Katriina Reijonen

Miljoona-ilotulitus Loimaalla 24.2.2018

Loimaalla järjestettiin 24.2.2018 kaikkien aikojen suurimman Suomeen tulleen Eurojackpot-voiton kunniaksi ilotulitus. 90 miljoonan euron voiton tuonut peli oli pelattu Loimaan Prismassa. Iloitulituksen järjesti Veikkaus. Videon kuvasi Simo Päivärinta.

Novida Loimaan lukion wanhaintanssi 8, 16.2.2018

Novida Loimaan lukion wanhat rokkaavat.

Pala Kakkua

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla