Artturi Verho penkkipunnersi MM-pronssia

Loimaa/Mellilä
Katriina Reijonen
Mellilän kuntosalilla treenaa onnellinen mies. 22-vuotias Artturi Verho voitti omassa ikäluokassaan klassisen penkkipunnerruksen MM-pronssia 18. toukokuuta Vantaalla.
Verho sairastaa harvinaista synnynnäistä ihosairautta, joka pakottaa hänet käyttämään säännöllisesti pyörätuolia, mutta pronssi tuli vammattomien kisoista, alle 59-kiloisten sarjassa.
– Tulokseni, 117,5 kilogrammaa, on numeraalisesti kova, mutta kuntoni oli kovempi ennen kisoja. Voimanosto on päiväkohtainen laji, kisoissa minulla ei ollut oikea päivä. Noin isoissa karkeloissa iski pieni jännitys, enkä päässyt nimissäni olevaan suomenennätystulokseen, 120 kiloon, Loimaan Voimaa edustava Verho harmitteli.
Artturi Verho on aina ollut pää edellä menossa kaikkialle. Kivuliaita nesterakkuloita jalkapohjiin aiheuttava sairaus ei ole hidastanut menoa, vaan hän on lapsesta saakka tykännyt liikunnasta. Voimannosto ei aluksi kuitenkaan ollut hänen intressinsä, vaan Verho pelasi kolme vuotta pyörätuolikoripalloa Turun Riennossa, 16-vuotiaaksi saakka.
– Koripallon kautta löysin valmentajani Rauno Saunavaaran. Rauno kysyi minulta, että tehdäänkö sinusta penkkipunnertaja. En ole itse koskaan päättänyt, että minusta tulisi voimanostaja, vaan valmentajani näki minussa voimanostajan elkeitä.

Pronssia tuli! Maailman huonoimmaksi rentoutujaksi itseään kuvaileva Artturi Verho on pyrkinyt maltilliseen treeniin MM-kisojen jälkeen. Kuva: Katriina Reijonen.

 

Lue lisää 2.6.2018 lehdestä

OP Edustajistovaalit


Lähitapiola
Sää

Plus-tilaus

Sudokuttaako?

Arkistot

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

Ämmät Äänessä

Ämmät äänessä -levynjulkaisukonsertti Loimaan Taidetalossa 11.12.2018.

tilaajapalvelija 23.1.2019

Digilehti

Lue Loimaan Lehti

Loimaan Lehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Tutustu ja ihastu

TS rekry

Muualla