Miesten Mestaruusliigan sarjajärjestelmä säilyy

0

LENTOPALLO Lentopallon Mestaruusliiga pelataan ensi kaudella miesten osalta edelleen kolminkertaisella runkosarjalla, kun taas naisten sarjajärjestelmään tulee muutoksia.
Miesten liigassa on mukana 12 joukkuetta, jotka pelaavat runkosarjassa kolminkertaisen sarjan eli 33 ottelua. Päättyneellä kaudella liigassa oli 11 joukkuetta ja pelejä tuli 30. Miesten puolella runkosarjan kolmannen kierroksen osalta siirrytään järjestelmään, jossa otteluparit vuorovuosin kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa.
Euroopan Cup -peliviikolla aina tammi-helmikuulle saakka pääsääntönä pidetään yhden ottelun viikkovauhtia, eikä tuplaotteluiden muodostaminen saa aiheuttaa yli kolmen ottelun viikkopelitahtia. Lisäksi erityistä huomiota kiinnitetään kotiotteluiden tasaiseen rytmitykseen.
Naisten Mestaruusliigassa pelataan kaudella 2014–2015 yhdeksän joukkueen kaksinkertainen sarja (16 ottelua), paikalliskierros samaa vastustajaa vastaan kotona ja vieraissa sarjan avausviikonloppuna (2 ottelua) sekä tammikuun haastajakierrosottelut samaa vastustajaa vastaan kotona ja vieraissa (2 ottelua). Valintaoikeus alkaa sarjataulukon ensimmäisen kierroksen (+ paikallisottelut) tilanteen perusteella sarjataulukon viimeisestä joukkueesta. Lisäksi joukkueet kohtaavat Kuortaneen ottelut Kuortanetta vastaan (2 tai 3 ottelua). Näin runkosarjassa pelataan yhteensä 22 tai 23 ottelua.
Naisten pudotuspeleihin pääsee ensi kaudella kahdeksan joukkuetta, myös mahdollinen Kuortane. Puolivälierät pelataan jatkossa paras viidestä -systeemillä. Välierät ja finaalit pelataan edelleen paras seitsemästä.
Niin miesten kuin naistenkin Mestaruusliigat pyritään aloittamaan paikalliskierroksilla.