Poliisi puhalluttaa ja tutkaa juhannusliikenteessä

0

JUHANNUS-SUOMI Poliisi valvoo juhannuksena maanteillä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä sekä vesillä kuljettajien kuntoa ja pelastusliivien käyttöä.
Juhannusajan menoiikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan torstaina kello 14–19. Paluuliikenne painottuu sunnuntaille ja lienee vilkkaimmillaan kello 18–22.
Rattijuopumustilastojen ja -onnettomuuksien valossa kesä on synkkää aikaa. Viime kesä–heinäkuussa peräti 21 henkilöä menetti henkensä rattijuopon aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa. Kaksi kolmannesta rattijuoppojen aiheuttamista kuolonkolareista tapahtuu valtateitä alempiluokkaisilla teillä. Erityisesti nuorten kuljettajien osuus korostuu kesän alkoholionnettomuuksissa.
Juhannusviikonloppuisin rattijuoppoja on yleensä jäänyt kiinni selvästi enemmän kuin muina viikonloppuina. Myös tänä juhannuksena poliisi keskittää voimiaan rattijuopumusvalvontaan etenkin juhlapaikkojen läheisyydessä.