Bisons aikoo neuvotella mahdollisista sarjamuutoksista

0

KORIPALLO – Bisons pelaa ensi kaudella Korisliigaa muodossa tai toisessa, joukkueen manageri Ari Hannula sanoo ja kiistää huhut, joiden mukaan loimaalaisjoukkuetta ei välttämättä nähtäisi kotimaan sarjassa.
Keskustelu Bisonsin kotimaan sarjapeleistä nousi esille viime viikolla, kun Itä-Euroopan VTB-liigan sarjajärjestelmään tuli muutoksia, sillä osa liettualaisjoukkeista jättäytyi sarjasta.
Sarjamuutoksen myötä Bisonsin europelien määrä nousi aiemmasta 20:sta arviolta 30 otteluun. Samaan aikaan Bisonsin pitäisi pelata kotimaassa Korisliigaa 40 ottelua.
Bisons on seuraavaksi yhteydessä Suomen Koripalloliittoon ja VTB:hen, jotta tilanteeseen löydetään kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Bisonsin hallituksen on tarkoitus muotoilla kantansa tänään.
Hannulan omissa ajatuksissa on ehdotus, jossa Bisonsin kotimaan pelejä vähennettäisiin kymmenellä ottelulla.
Hänen visiossaan Bisons pelaisi Korisliigassa jokaista joukkuetta vastaan kaksi vierasottelua ja yhden pelin kotona. Edelleen VTB-liigassa Bisons voisi saada osan europeleistä pelattavaksi Loimaalla vastineeksi menetetyistä Korisliigan kotiotteluista.
Alkujaan Bisonsin tarkoituksena on ollut pelata kaikki europelit pääkaupunkiseudulla. Hannulan mukaan Loimaalle ei voida saada eurosarjan valovoimaisimpia ja suurimpia joukkueita, mutta kenties pienempiä.

Lari Kiviranta

Aiheesta voi lukea lisää tiistain Loimaan Lehdestä.