Helle helli hunajaodotuksia

0

HUNAJASATO Helteinen sääjakso on kohentanut odotuksia hunajasadon suhteen. Alkukesän koleuden ja mehiläisten lentoja haitanneiden sateiden jatkokseen saama pitkä pouta paransi odotuksia niin, että hunajasadosta odotetaan paikoitellen jopa hyvää.
Hunajasadon korjuu on alkanut ja tulevien viikkojen aikana selviää, millaiseksi kokonaissato muodostuu. Paikalliset vaihtelut voivat olla suuriakin. Yleensä mehiläiset keräävät meden noin kahden kilometrin säteeltä pesästä, jolloin paikalliset sääolosuhteet voivat vaikuttaa paljonkin pesään kertyvän hunajan määrään.
Hunajan saanti edellyttää sekä kasvien medenmäärää edistävää kosteutta, että mehiläisille poutaisia lentosäitä meden keruuseen.
Vielä heinäkuun alussa kotimaisen hunajasadon arvioitiin jäävän viime vuoden tapaan huonoksi, mutta nyt ennustetta on korjattu.