Jaakko Mäkitalo golfaa Suomessa

0

GOLF Loimaalaislähtöinen golfammattilainen Jaakko Mäkitalo pelaa parhaillaan Suomessa. Mäkitalo osallistuu Challenge Tourin osakilpailuun Vacon Openiin, joka pelataan Kytäjällä Hyvinkäällä 14.–17.8.

Jaakko Mäkitalo osallistuu Challenge Tourin osakilpailuun Kytäjällä. Kuva: Juha Hakulinen.
Jaakko Mäkitalo osallistuu Challenge Tourin osakilpailuun Kytäjällä. Kuva: Juha Hakulinen.

Challenge Tour on toiseksi suurin golfkiertue Euroopassa, ja se toimii European Tourin haastajakiertueena.
Kytäjän kisan kautta järjestäjä Suomen Golfliitto saa käyttöönsä ns. villejä kortteja, jotka avaavat pelimahdollisuuksia suomalaisammattilaisille. Mäkitalo sanoo odottavansa kotikisaa innolla. Hän on pelannut Challenge Tourilla tällä kaudella lupauksia herättävästi. Takana on seitsemän kilpailua, joissa hän on selvittänyt cutin kuudessa. Ennen Kytäjän kisaa Mäkitalo on suomalaisista pelaajista haastajakiertueen rankinglistan paras. 14 338 euron palkintorahat oikeuttavat sijaan 72.
– Loppukauden kisat ovat omissa käsissä. Olen pelannut alkukauden sen verran hyvin, että hyvällä pelillä minulla on mahdollisuus päästä myös loppukauden ratkaiseviin kisoihin, Mäkitalo kertoo.
Hyvien peliesitysten perusteella Mäkitalo sai Challenge Tourin johdolta kutsun myös elokuun alun Azerbaijanin kisaan ja hyödynsi tilaisuuden hienosti. 11. sija oli kauden paras sijoitus.
Villien korttien kautta avautuneiden peliesitysten perusteella Mäkitalo on käytännössä jo varmistanut pelipaikkoja ensi kauden Challenge Tourin osakilpailuihin.
– Mennään loppukausi kisa kerrallaan. Euroopan Tourin karsintoihin lähden myöhemmin syksyllä, ja mahdollisesti osallistun myös Aasian Tourin karsintoihin.