Kuntalisän käyttöönottoa tarkastellaan

0

LOIMAA Loimaalla tarkastellaan kotihoidon tuen kuntalisän käyttöönottoa osana päivähoidon palveluverkkoselvityksen päivittämistä. Koulutuslautakunta merkitsi tarkastelun sekä kuntalisästä tehdyn valtuustoaloitteen tiedokseen.
Keskustan valtuustoryhmä on tehnyt aloitteen lasten kotihoidon tuen kuntalisän sekä mahdollisesti muiden lapsiperheitä tukevien toimenpiteiden kustannusten selvittämisestä. Kuntalisän käyttöön ottamisesta on tehty myös kuntalaisaloite, jolla oli 164 allekirjoittajaa. Koulutuslautakunta on käsitellyt kuntalaisaloitteen pohjalta asiaa 16.2.2012.
Keväällä 2013 kotihoidon tuen kuntalisästä järjestettiin nettikysely, johon tuli vastauksia 194. Vastanneista 94 prosenttia vastasi kyllä kysymykseen, olisitteko valmiita hoitamaan lapsia kotona kuntalisän turvin.